Vypsaná fiXa představuje novou píseň a videoklip Pojedeme spolu

Během karantény Vypsaná fiXa nezahálela. Odehrála deset online koncertů v různém složení a zpěvák Márdi bavil zavřené děti vytvořením nyní již kultovní postavy Kapitána Vejfuka. Kapela stihla nahrát úplně čerstvou novinku a natočit k ní videoklip na koncertě pro lidi v autech.

„Nouzový stav na nás dopadl tvrdě a my jsme si prohlídli opravdové dno, protože naše dvouleté snažení, které mělo vyvrcholit nejlepším létem v historii kapely, se zhroutilo jako domeček z karet. Ale nevzdali jsme to. Kapela se neuvěřitelně semkla a úplně bez cizí pomoci a předešlých znalostí jsme začali hrát online pro zavřený lidi. Zpětná vazba byla neuvěřitelná a ta energie nám dodala sílu k tomu, že jsme dokonce nahráli novou píseň,“ říká zpěvák Márdi.

Ta se jmenuje Pojedeme spolu a byla nahrána velice zajímavým způsobem, který kapela absolvovala úplně poprvé. „Vzhledem k tomu, že jsme byli každý zavřený úplně někde jinde, tak jsme každý svůj part nahráli doma. Basák třeba nahrával v dřevěném domečku, který postavil na hraní svým dětem a kytarista využil kvůli přirozenému echu veřejné schodiště činžovního domu. Materiál jsme pak poslali Onřejovi Ježkovi do studia Jámor a on z džungle našich nápadů vydoloval parádní song. Myslím, že bude sloužit i jako dokument kulturního vyžití v covidové době pro příští generace díky videu Tomáše Bláhy. Každý zde může vidět, že energie živé hudby je nezměrná, potřebná a pro vlastní automobily i trochu nebezpečná,“ vysvětluje Márdi.

Podle písně Pojedeme spolu je nazváno i náhradní letní tour, které se podařilo dát dohromady manažerce kapely místo zrušených festivalů. „Byli jsme smíření s tím, že už si do konce srpna nezahrajeme, takže tohle je v podstatě malý zázrak a my se moc těšíme na naše fanoušky,“ dodává ještě Márdi. Navíc tuto sobotu (30. 5. od 14:00) proběhne jedna mimohudební akce, Vypsaná fiXa pokřtí v Zoo Chleby mládě velbloudí slečny, které přislíbila vymyslet jméno.

Více informací na www.vypsanafixa.cz.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *