Stockfest slaví čtvrtstoletí ve velkém stylu!

V tradičním termínu 14. – 16. srpna 2020 se nedaleko Havlíčkova Brodu uskuteční oblíbený festival Stock Dobrohostov. V programu ční koncert britské kapely Praying Mantis, která do České republiky přiletí speciálně kvůli tomuto vystoupení…

Malý letní festival letos vstupuje do své jubilejní 25. sezóny. Situace nejisté sezóny, kdy celou hudební branži poznamenala epidemie Covid-19 a dlouhé tři jarní měsíce nebylo jasné, zda se festival v plánovaném rozsahu vůbec uskuteční, nakonec pořadatelé dokonale využili. Pro páteční program byl v pátek 3. července, tedy pouhých šest týdnů před termínem konání festivalu, získán Wohnout. O kapelu, která je miláčkem velkých festivalů, pořadatelé marně usilovali řadu let. Jedním z důvodů je skutečnost, že bubeník Zdeněk Fenek Steiner ve věku čtrnácti let začínal svoji hudební kariéru za bicími spolupořádající kapely E.M.I.L.. Na pódium v Dobrohostově se tak s velkou slávou vrací po třiceti letech…

Na sobotní podvečer láká své řady fanoušků kapela Argema. O dvě hodiny později bude publikum v Dobrohostově svědkem historické události. Prvním zahraničním hostem v dějinách festivalu bude britská NWOBHM kapela Praying Mantis. Kultovní britská kapela působí na ostrovní scéně od první poloviny sedmdesátých. Kapelu založili v roce 1974 bratři Tino a Chris Troyovi, kteří v ní stále působí. Diskografie zahrnuje deset studiových alb a tři záznamy živých vystoupení (mj. Captured Alive In Tokyo City). Poslední dvě alba s kapelou natočil současný výtečný zpěvák John Cuijpers. První koncert Praying Mantis v České republice proběhl 1. listopadu 2019 v havlíčkobrodském klubu Oko, kde kapela předvedla dokonalý mix hudební show a vstřícnosti vůči fanouškům bez hvězdných manýrů. Stejně jako v loňském listopadu můžeme očekávat jedinečný zážitek!

Tradiční nedělní šestihodinový program vedle tří regionálních dechovek nabídne vystoupení Veselky Ladislava Kubeše, která se pyšní dvěma platinovými a pěti zlatými deskami. Dramaturgie a repertoár kapely čerpá především z autorského odkazu Ladislava Kubeše staršího, který za svůj život napsal či upravil více než 400 skladeb, z nichž mnohé zlidověly (Moje česká vlast, Jihočeská polka, Fláma, Na břehu Blanice, Spadl lístek z javora, Od Tábora až k nám, Košilička bílá a mnohé další).

Program festivalu:
Pátek:
18:00 III. TŘETINA (Jihlava)
19:00 FUGA (Žďár nad Sázavou)
20:30 MORAVA (Jihlava)
22:30 WOHNOUT (Praha)
00:30 KEJVAVÝ KONĚ (Havlíčkův Brod)

Sobota: 17.00 FORTUNA (Havlíčkův Brod)
18.00 ARGEMA (Uherské Hradiště)
20.00 E.M.I.L. (Havlíčkův Brod)
21.30 PRAYING MANTIS (GB, Londýn)
23.30 OZZY TRIBUTE CZ (Havlíčkův Brod)
01.00 LIQUID FACE (Žďár nad Sázavou)

Neděle: 14:00 REBELKA (Havlíčkův Brod)
15:30 HAVLÍČKOBRODSKÁ DVANÁCTKA (Havlíčkův Brod)
17:00 VESELKA (Praha)
18:40 VYSOČINKA (Humpolec)

Pro návštěvníky nedělního programu dechových hudeb je zajištěn autobusový svoz z Havlíčkova Brodu (v ceně vstupenky). Odjezd ve 13:00 hodin z brodského náměstí od budovy České spořitelny, návrat po skončení programu.

Předprodej vstupenek:
– do mobilu na portálu www.smsticket.cz (již probíhá)
– na obchodních místech (bude spuštěn v průběhu července)
HAVLÍČKŮV BROD – Obchůdek Tulipán
HUMPOLEC – Městské kulturní a informační středisko
Jednodenní vstupenky na páteční a sobotní program 250 – 400 Kč. Dvoudenní vstupenky 400 – 600 Kč. Vstupenky na nedělní dechovky 200 – 300 Kč. Podrobné Informace o výši vstupného na webových stránkách www.stockfest.cz/vstupenky.

V blízkosti parketu bude parkoviště bez poplatku. Areál letního parketu bude po dobu akce částečně zastřešen. Možnost občerstvení (festivalová krkovice, široký výběr nápojů aj.) v areálu za rozumné ceny patří k dobré tradici festivalu.

Hlavním partnerem festivalu je Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod a.s.

Více informací na webových stránkách festivalu www.stockfest.cz nebo na profilu akce www.facebook.com/stockdobrohostov.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *