STOCK Dobrohostov po čtyřiadvacáté!

Velmi nevšední překvapení pro 147 stálých obyvatel připravili pořadatelé festivalu STOCK Dobrohostov. Hudební festival s nejdelší nepřerušenou historií na Havlíčkobrodsku se letos uskuteční už po čtyřiadvacáté. Fakt, že první čtyři ročníky festivalu proběhly na jiném místě (Knyk) znamená, že jediná brána Stockfestu se pro davy návštěvníků otevře přesně podvacáté. Festival bude opět třídenní a koná se v obvyklém termínu 16. – 18. srpna 2019. A hned páteční zahajovací večírek přináší programovou senzaci, legendární Olympic.

Je to neuvěřitelné, ale Olympic hraje s krátkými přestávkami od roku 1963 dodnes. Kapela, která v roce 1968 vydává první československé beatové album tuzemské kapely s názvem Želva, symbolicky o padesát let později přichází s novým albem Trilobit. Extrémně pracovitý Petr Janda přiznává v rozhovoru pro DVTV, že stále cvičí na kytaru dvě až tři hodiny denně. Se svým vlakem oproti všem očekáváním zastaví krátce v Dobrohostově…

Festivalový víkend nabídne celkem šestnáct kapel, v sobotu mj. kapely Abraxas a Morava, tradiční nedělní program velkých dechových hudeb pak nefalšovanou hvězdu žánru, kapelu Mistříňanka ze slováckého Mistřína.

Program festivalu:
Pátek:
19:00 JAZZ JOINT (Havlíčkův Brod)
21:00 OLYMPIC (Praha)
23:00 HAIRY GROUPIES (Jihlava)
0:30 DIRTY WAY (Litomyšl)

Sobota:
17.00 III. TŘETINA (Jihlava)
18.00 E.M.I.L. (Havlíčkův Brod)
19.00 STOCK 20 (Havlíčkův Brod)
19.50 FORTUNA (Havlíčkův Brod)
21.00 MORAVA (Jihlava)
22.30 ABRAXAS (Praha)
24.00 BASS (Havlíčkův Brod)
01.30 EL´BRKAS (Havlíčkův Brod)

Neděle:
14:00 REBELKA (Havlíčkův Brod)
15:30 VĚNOVANKA (Čáslav)
17:00 MISTŘÍŇANKA (Mistřín)
18:40 VYSOČINKA (Humpolec)

Pro návštěvníky nedělního programu dechových hudeb je zajištěn autobusový svoz z Havlíčkova Brodu (v ceně vstupenky) – odjezd ve 13:00 hodin z náměstí od budovy České spořitelny, návrat po skončení programu.

Informace o vstupném a předprodeji najdete na webových stránkách www.stockfest.cz/vstupenky.

V blízkosti parketu pořadatelé pro návštěvníky festivalu zajistí dočasné parkoviště bez poplatku. Areál letního parketu bude po dobu akce částečně zastřešen. Možnost občerstvení (festivalová krkovice, široký výběr nápojů aj.) v areálu za rozumné ceny patří k dobré tradici festivalu.

Hlavním partnerem festivalu je Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod a.s.

Více informací na webových stránkách festivalu www.stockfest.cz nebo na profilu akce www.facebook.com/stockdobrohostov.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *