Vyprodaný Ostrov přivítal legendární Uriah Heep!

Rockoví fanoušci kam až oko dohlédne! Každý s připravenou vstupenkou na beznadějně vyprodaný koncert britské rockové legendy Uriah Heep. Většina z nich si přišla hlavně zavzpomínat na své mládí, kdy tato muzika rozproudila nejednu zábavu. Od doby, kdy tato kapela poprvé vystoupila na pódium, uplynulo padesát let a poslední lednový den roku 2020 přijela zahrát do Havlíčkova Brodu.

Na všech třech koncertech v České Republice doplnila Uriáše kapela Bastard. I vyprodaný havlíčkobrodský kulturák rozproudili havířovští hard & heavy rockeři v čele s Pavlem Škarpou, kteří představili nové album s názvem Druhá Müza, které se také na brodském koncertě dočkalo slavnostního křtu. Toho se neujal nikdo jiný než samotný ředitel KD Ostrov Antonín Axman.

To hlavní, kvůli čemu se před pódiem tlačilo bezmála 1400 fanoušků tvrdé muziky, začalo ve 21:20. Na scénu nastoupila sestava ve složení kytarista Micka Boxe, zpěvák a hlavně veliký showman Bernie Shaw, klávesista Phil Lanzon, baskytarista Davey Rimmer a v neposlední řadě bubeník Russell Gilbrook. Fanoušci slyšeli výběr toho nejlepšího, co mají Uriah Heep ve svém repertoáru. Zazněly písně z nového alba Living The Dream, ale nechyběla ani léty ověřená klasika Lady in Black z alba Salisbury (1971) nebo Sweet Loraine z alba The Magician’s Birthday (1972) a Stealin’ z alba Sweet Freedom (1973).

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *