Leap Parkour – parkouristi z Havlíčkova Brodu

Už je to skoro pět let co začínali s parkourem doma na zahradě. První pokusy a vidina zlepšení je posunula až do pozice učitelů, kdy mohou předávat svoje zkušenosti i těm nejmladším. Ze tří kluků se jejich tým rozšířil až na osm trenérů. Poslední dva roky fungují jako skupina Leap parkour.

A co je na tom nejvíc baví? Svoboda, jelikož ať přijde kdokoliv, může si v parkouru najít svojí cestu, neboť i slovo parkour znamená cesta. Celé to to je o velkém překonávání, není těžké překonávat ostatní, ale nejtěžší je překonat sám sebe.

Nebojte se tedy za klukama přijít a sami si parkour s nimi vyzkoušet. Můžete se tak navzájem motivovat k lepším výkonům a společně se naučit něco nového. A jak kluci radí, neposlouchejte úplně všechny youtubery. Některé triky jsou mnohem složitější, než to na první pohled vypadá a po pár nezdarech by to mohlo někoho odradit. Za vším stojí roky trénování a nic nejde hned. A co si všechno pořídit když chcete s parkourem začít? Není potřeba nic speciálního, stačí vám sportovní oblečení a boty. Nejdůležitější je chuť začít a hlavně vytrvalost.

Kluci jsou tu pro vás, i co se týká po stránce individuálních tréninků, takže se s nimi můžete domluvit a začít trénovat klidně sami. A nemusíte se ničeho bát, všichni mají tu správnou certifikaci a naučí vás přesně to, co bude potřeba pro správný začátek do světa parkouru.

Pokud tě tahle parta a celkově parkour v Havlíčkově Brodě zaujal, neváhej kluky kontaktovat. Více informací najdeš na www.leapparkour.cz.

Text a foto: Michal Mašek

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *