Houpačka 2019 už tuto sobotu!

Farní zahrada v Přibyslavi přivítá v sobotu 25. května osmý ročník jazzového festivalu Houpačka. Návštěvníkům bude akce tradičně otevřena ve 14 hodin a 43 minut a bude na ně opět čekat zajímavý program.

Mladí hudebníci jihlavské kapely The Shots zahájí festival ve veselém stylu tóny rock’n’rollu, swingu a jazzu. Letošní rok je pro dětské návštěvníky přichystáno vizuálně a poeticky podmanivé divadlo z produkce divadla U staré herečky s remakem klasické pohádky O ošklivém káčátku.

Kristina Barta, jako následující vystupující, je výjimečnou klavírní hudebnicí a představuje špičku české jazzové scény. Do Přibyslavi přijede představit svůj projekt Event Horizon, v její hře budou mít diváci možnost proniknout do světa moderního jazzu ve spojení s klasickou hudbou.

Po posluchačsky náročnějším vystoupení Kristiny Barty bude čas na odlehčení, dalšími vystupujícími bude kapela Free Balkan Quintet s uvolněným repertoárem z oblasti balkánské hudby, šramlu a world-music.

Posledním klenotem večera bude DJ Baltazar, téměř přibyslavský rezidentní DJ, který do stodoly přiveze náklad rytmů z celého světa.

Samozřejmostí jsou stánky s dobrým jídlem, pitím a lokálními výrobky, tvořivé dílny a jiné atrakce pro děti a hlavně pohodová atmosféra letního lelkování. V době festivalu bude také otevřena gotická věž, z které je krásný výhled do celého okolí i na areál festivalu. Více informací naleznete na webu www.houpej.se a na profilu www.facebook.com/houpacka.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *