V Koutech u Ledče nad Sázavou proběhne již osmý ročník Pokoutního festivalu!

V sobotu 19. srpna v 16 hodin odstartuje v Koutech u Ledče nad Sázavou Pokoutní festival! Nabitý program osmého ročníku multižánrového hudebního festivalu nabídne kvalitní hudbu a neokoukané tváře interpretů, chybět nebude ani velká hudební legenda či zahraniční hosté. Samozřejmostí je i tentokrát doprovodný program pro nejmenší návštěvníky.

Pořadatelé lákají mimo jiné na znovuzrozené trio uznávaného kytaristy Zdeňka Bíny, mimus123minut. Kapela, původně vystupující pod názvem -123minut, kombinuje prvky jazz, blues, funky a world music. Dalším trumfem je pražská rocková kapela John Wolfhooker. Ti mají za sebou účast na festivalech jako Rock For People, Basinfirefest nebo Bandzone Showcase. Zajímavostí je určitě kapela Mr. Loco, inspirující se balkánskou hudbou. V sestavě narazíte na instrumentalisty z Peru, Mexika či Kolumbie. Na velkém podiu se dále představí pražská crossoverová úderka Five O’clock Tea, domácí Koczkopes nebo dětská rocková kapela Father´s Devils.

Na klidnější scéně „na dvorku“ si nenechte ujít vystoupení blues-rockového tria známého českého výtvarníka a kytaristy Jonáše Ledeckého, Jonas & the Whale nebo indie-folkové The Dokk či folk-popového dívčího dua Amater. Součástí festivalu je tradičně také FAKERR stage, kde vystoupí mnoho DJ´s, včetně speciálního hosta, hip hop-reggae performera Afarastafy.

Vše bude doplněno programem (nejen) pro děti. Těšte se například na dvě vystoupení Kočovného divadla Rózy Blechové. V průběhu odpoledních a večerních hodin bude k dispozici dětský koutek s malováním na obličej, tvořením a také skákací hrad.

Vstupenky lze zakoupit v předprodeji za 120 Kč, na místě pak za 150 Kč. Více informací najdete na festivalovém webu www.pokoutnifestival.cz nebo na Facebooku.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *