SÁZAVAFEST nabídl tři dny plné muziky a pestré zábavy!

V minulém týdnu proběhl 17. ročník multižánrového festivalu SÁZAVAFEST s historicky největší návštěvností. V krásném zámeckém lesoparku Světlé nad Sázavou se představily desítky kapel a celá řada doprovodného programu.

Čtvrtek byl ve znamení špiček české hudební scény. Odpolednímu programu vévodili Lenny a Václav Neckář. Energické vystoupení a nesmrtelné hity zaujaly a pobavily všechny generace.

Ti nejmladší si užívali rozsáhlou Family Fun Zónu, která působila spíše jako velký dětský zábavní park. Kde jinde by se děti mohly vyfotit s Darth Vaderem či Optimem Primem? Kromě filmových hrdinů si ratolesti mohli pochutnat na skvělých bonbónech ve stánku Mentos, vyzkoušet si lezení na obří lahvi Coca-Cola, sklouznout se do bazénu plného balónků nebo si užít řadu her ve slavném doubledeckeru Hamley´s. Tato jedinečná zábava, exkluzivní pro SÁZAVAFEST, se stala jedním z největších lákadel letošního ročníku.

Stejně jako v předchozích letech, i letos organizátoři uspořádali řadu autogramiád a nabídli tak návštěvníkům možnost ulovit si fotku či podpis svého oblíbeného interpreta. Ve čtvrtek se tak fanoušci mohli přiblížit kapelám Nebe, Atmo Music, Slza, Doga, Rybičky 48 či zpěvačce Lenny, Sebastianovi a Pekařovi.

Čtvrteční program uzavřela v tanečním White house stanu moderátorská legenda, DJ Leoš Mareš.

Druhý festivalový den byl jednoznačně ve znamení hlavní hvězdy, Thomase Anderse z Modern Talking. Přestože očekávané vystoupení proběhlo až později večer, celodenní program byl velmi pestrý a návštěvníci jen stěží hledali chvilku na odpočinek. Krátce po poledni publikum roztančila mladá kapela Mirai. Díky špatné navigaci byli nuceni předčasně ukončit své vystoupení, a tak se rozhodli jejich největší hit zahrát přímo před autogramiádovým stánkem, což bylo velmi milým překvapením pro všechny přítomné. Následně všechny návštěvníky ovládlo energické vystoupení UDG i koncert Michala Hrůzy s jeho největšími hity ze sólové kariéry i z dob působení ve skupině Ready Kirken,

V parku bylo pro návštěvníky zajištěno také mnoho míst plných zábavy. Kromě velkého množství stánků s pitím se v areálu hrál zorbingový fotbal, zpívalo na speciálním pódiu pro návštěvníky nebo relaxovalo v odpočinkové zóně.

V pozdějších hodinách se na scéně objevila jedna z nepopulárnějších kapel posledních let, Jelen a nechyběla ani striptérská a taneční skupina z Prahy 5 – Smíchova – MIG 21. Poté přišlo hlavní vystoupení večera a zámeckým lesoparkem zněly hity jako Brother Louie nebo Cheri Cheri Lady. V publiku se objevovali fanoušci všech generací a atmosféra připomínala diskotéky 80. let.

Sobotní den patřil nejen českým a slovenským interpretům, ale také jedinečnému zahraničnímu vystoupení. Velký úspěch zaznamenaly zpěvačky Barbora Poláková, Dara Rolins a Aneta Langerová a zpěváci Peter Nagy i nově do programu přidaný David Koller. Největší energii předvedla bezesporu ukrajinská diva Ruslana, která svou taneční a pěveckou show strhla doslova každého v publiku. Na své následné autogramiádě ukázala také svou milou a veselou povahu. O pár minut později se představil s velkým orchestrem a působivou pódiovou výpravou také jeden z nejlepších českých zpěváků, Vojtěch Dyk. Celý festival uzavřelo vystoupení sympatické skupiny Wohnout.

Nejen kapely byly lákadlem letošního SÁZAVAFESTU. Během pátku a soboty bylo možné zhlédnout také několik představení populární show Na Stojáka nebo si poslechnout autorské čtení jednoho z nejlepších českých spisovatelů, Michala Viewegha.

SÁZAVAFEST 2017 je u konce a pořadatelé už nyní lákají na další ročník. Tak si otevřete diáře a poznačte si nový termín konání. Těšíme se s Vámi 26.–28. 7. 2018 na viděnou!

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *