Jameson míří na SÁZAVAFEST!

Atmosféru irského pubu už zažily festivaly Metronome Prague, Vysočina Fest a Mighty Sounds. Tento víkend se obří sud Jameson Irish Whiskey objeví na SÁZAVAFESTu. Exkluzivní zóna nejprodávanější irské whiskey na světě také umožní vystoupit kapelám a písničkářům na vlastní Sine Metu Open Mic scéně nebo nabídne zpestření v podobě Dj školy.

Charismatický a usměvavý frontman Travis O’Neill se svou kapelou Cardinal Sins bude na SÁZAVAFESTu reprezentovat irskou hudební scénu. Travis pochází z irského hrabství Sligo a se svými projekty má za sebou koncerty v malých klubech i na velkých evropských festivalech, díky čemuž si nejen mezi Iry dokázal vybudovat solidní komunitu fanoušků. Travis O’Neill má také hodně fanoušků v Česku. Jeho vystoupení jsme mohli vidět během oslav svatého Patricka 17. března na Jatkách 78 v Holešovicích, na Metronome Prague festivalu nebo na Mighty Sounds.

Kromě zmíněného Travise O’Neilla vystoupí na Sine Metu Open Mic scéně také zpěvák a písničkář Alexi Moren, kapela Halo On Fire, Dj Cool Cream nebo Dj Bica. Ten se představí na festivale i se svou školou Cool Dj School pro zájemce o zasvěcení do práce Dj. Všichni účastníci dj školy se automaticky zapojí do soutěže o sluchátka Sennheiser HD 201 od firmy Panter.

Protože k Irsku neodmyslitelně patří busking, bude část dne v Jameson zóně věnovaná všem, kdo budou chtít volně vystoupit stylem open mic. K vystoupení budou moc hudebníci využít kompletní nástrojovou aparaturu od Music City. Kdo se někdy potuloval po irských lokálech, dobře ví, jaká párty může vzniknout už v 11 dopoledne, pokud byste se tedy chtěli do Open Mic příhlásit, nebojte se přijít do zóny už po otevření areálu festivalu. Pro všechny zájemce o alternativní festivalovou scénu zmíníme několik poznávacích znamení: ohromný sud, křik a ruch kolem, logo Jamesona, vousáči, skřítci a víly.

Irsko vždycky patřilo mezi tranzitní země a do Evropy skrz tento ostrov přišly různé druhy zboží, není tedy divu, že je Jameson nejprodávanější irskou whiskey světa. Irové jsou na něj patřičně hrdí a sami ho i rádi pijí. Portrét zakladatele Johna Jamesona a jeho ženy Margaret je součástí sbírky Irské národní galerie, maloval ho skotský královský malíř Sir Henry Raeburn. Whiskey Jameson se narodila v roce 1780 v Bow Street Distillery v Dublinu a dnes je distilována v irském Corku. Nebude to ani poprvé, co Jameson reprezentuje a rozšiřuje irskou kulturu hlouběji do Čech, 17. března jsme měli možnost oslavit s ním na několika lokacích Tour Svatého Patrika v Praze.

O značce JAMESON

Všechno to začalo v roce 1780, kdy John Jameson vytvořil svou třikrát destilovanou, jemnou a dokonale vyváženou irskou whiskey. Dnes pokračujeme v jeho tradici tím, že se staráme, aby byla whiskey Jameson stále stejně dokonalá jako v den, kdy John Jameson vyexpedoval první sud. Není to snadné, ale chceme zajistit, aby každý doušek stál za to. V rámci České Republiky je Havana Club v distribuci společnosti Jan Becher – Pernod Ricard.

O společnosti Jan Becher – Pernod Ricard

Jan Becher – Karlovarská Becherovka, a. s., je společnost s českými kořeny a celosvětovou působností. Byla založena v roce 1807 slavnou karlovarskou rodinou Becherů a její hlavní činností je výroba a prodej prémiových alkoholických nápojů. V roce 1997 se stala součástí francouzské skupiny Pernod Ricard, jednoho ze dvou největších výrobců prémiových lihovin a vína na světě.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *