Sabina Ludányiová hudbu slyší i v tlukotu srdce!

Sabina Ludányiová je reklamou na dobrou hudbu. Hudbu chytlavou a hlavně o něčem. Takovou, která vám uvízne v hlavě i v srdci. Aby taky ne, vždyť tato nadějná zpěvačka a kytaristka pracuje na kardiologii.

Sabina Ludányiová je reklamou na dobrou hudbu. Hudbu chytlavou a hlavně o něčem. Takovou, která vám uvízne v hlavě i v srdci. Aby taky ne, vždyť tato nadějná zpěvačka a kytaristka pracuje na kardiologii.

„Hudbu slyším i v pípání monitoru a tlukotu srdce pacientů,“ říká Sabina Ludányiová, která na naší hudební scéně není žádnou začátečnicí. Její klip Nahá zabodoval v soutěži Mattoni Hvězda internetu pořádané Českým slavíkem. S kapelou se umístila na čtvrtém místě v největší soutěži kapel Skutečná liga 2016 a získala ocenění Zpěvačka roku 2016 v Music Awards 2016. Plejádu jejích klipů fanoušci najdou na Youtube, kde momentálně sklízí úspěch s novým videoklipem Inkoust.

Na pódiu si Sabina Ludányiová plní své sny jako zpěvačka, kytaristka, textařka i skladatelka. Začínala doma za zavřenými dveřmi, kde četla poezii, psala muziku i texty a sama je interpretovala.

Její texty nejsou „plytkým plácáním o ničem“. I když věkem mladá, zkušeností má na rozdávání. Ještě za studií odletěla jako zdravotní sestra do thajské nemocnice. A jak už to bývá, některé životní zkušenosti přetavila do textů a hudby. Postupně je přidávala k převzatému repertoáru a hrála je v barech, restauracích a kavárnách. Vlastně všude, kde byla příležitost.

Nabídka na první autorské cédéčko přišla brzy. Sabině Ludányiové bylo 19 let, když poprvé stála ve studiu s doprovodnými muzikanty. Vzniklo CD Nahá a vzápětí klip, který se hodně líbil. „Měsíc po nahrávce cédéčka jsem dala dohromady vlastní kapelu a v původním složení hrajeme doteď: Tomáš Skála na kytaru, Michal Navrátil na klávesy, Vojta Gavenda na basu, Anna Vtípilová na housle a Kuba Hradský na bicí. Od té doby už to nejsem jen já, ale my, fungující kapela,“ vzpomíná na dobu přede dvěma lety Sabina. 

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *