Kavárna naživo bude i na Vysočině!

V říjnu se bude v sedmi různých městech po České republice konat třetí ročník multižánrového festivalu Kavárny naživo. Unikátní projekt míří i na Vysočinu – konkrétně do Jihlavy!

V říjnu se bude v sedmi různých městech po České republice konat třetí ročník multižánrového festivalu Kavárny naživo. Unikátní projekt míří i na Vysočinu – konkrétně do Jihlavy!

Slavnostní zahájení proběhne 30. září v 18:00 v Divadle Komedie a festival potrvá do 28. října. Kavárny naživo navazují na dva předchozí úspěšné ročníky festivalu. Na programu jsou pondělní přednáškové a diskusní večery, jejichž tématy budou závislosti, fenomény současné doby, kreativní průmysl, cestování, školství či autismus a menšiny. Vždy ve středu přijde na řadu divadlo a pátky budou patřit hudebním koncertům. Každou neděli se budou konat workshopy.

Do Jihlavy z Německa zamíří výtvarník Matthias Döhler a uspořádá workshop o ilustracích. Další novinkou letošního ročníku je i ubytování. Zájemci mohou nabídnout svůj gauč k přespání někomu, kdo by se do daného města rád podíval a navštívil zde přednášku. Poté může na oplátku nabídnout svůj gauč jinému cestovateli. Rezervace i registrace gaučů probíhají přes systém na webu Kaváren naživo.

Hlavním cílem festivalu je oživit místa, kde se lidé dennodenně potkávají, a vnést do nich nový elán a přínosný program. Hostům tak chce nabízet zážitky, které přesahují běžnou kavárenskou zkušenost a které na menu podniků nenajdou. Celý festival je neziskový. „S odkazem na první republiku festival přináší návštěvníkům návrat kulturního ducha do jejich každodenně oblíbených míst,” říká za organizační tým Barbora Smyčková. Návštěvníci navíc na webu mohou hlasovat o nejlepší interiér, obsluhu a kávu roku. Na základě výsledků se pak jeden podnik stane kavárnou roku. 

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *