Sázavafest 2016: příroda, chill a dobrá nálada!

Uplynulý víkend byl ve znamení multižánrového festivalu Sázavafest. Chybět nemohli ani naši redatoři, kteří si festivalové dění užívali na vlastní kůži a přináší tak své vlastní dojmy.

Uplynulý víkend byl ve znamení multižánrového festivalu Sázavafest. Chybět nemohli ani naši redatoři, kteří si festivalové dění užívali na vlastní kůži a přináší tak své vlastní dojmy.

Sázavafest umístěný ve Světlé nad Sázavou se od ostatních festivalů odlišuje především tím, že se nachází v zámeckém lesoparku. Toto prostředí je výborné především v parnech, kdy se návštěvníci mohou schovat před sluncem pod stromy. Chillout zóna pro dospělé je tedy v celém areálu a ne jen na vyhrazeném místě o velikosti 10 metrů čtverečních. Dětem ale byla vytvořena Family Fun zóna, kde se mohly pořádně vyřádit a nikdo jim v tom nepřekážel. Byl tam pro ně připravený skákací hrad, elektrický býk nebo lezecká stěna.

Ale tyto atributy festivalu byly přeneseny z minulého roku. Letošním překvapením byla pípa Beerjet, která učinila přítrž všem frontám na pivo a to z toho důvodu, že dokáže natočit najednou až 6 piv za několik sekund. Další údiv v obličeji návštěvníka jste mohli zaregistrovat ve chvíli, když zjistil, že může sledovat dění na Xanadu stagi z obrovských sudů plných vyhřáté vody. Komu ani toto nebylo dost, mohl pokračovat dál v prohlídce areálu. Cestou narazil na Rec stage, kde si mohl vyzkoušet, jak se umělci na podiu cítí a zahrát si na nějaký hudební nástroj. Pro ty, kteří upřednostňují ztrapnění při sportu, byly připraveny velké nafouknuté koule, v nichž si mohli zahrát speciální druh fotbalu, tzv. bumper ball. Po tom, co se všichni unavili, mohli přejít hned vedle do stanového městečka, na kterém lze najít jediná chyba celého festivalu, a to taková, že bylo v kopci. A tak se všichni obyvatelé jednoho stanu ráno shledali na kupě v jednom rohu 🙂

Anna Hejkalová

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *