Majáles v Havlíčkově Brodě nabídne pestrý program pro celou rodinu!

Už v sobotu 21. května pořádají studenti Gymnázia Havlíčkův Brod tradiční Majáles. Ten letošní se ale bude od minulých ročníků trochu lišit!

Už v sobotu 21. května pořádají studenti Gymnázia Havlíčkův Brod tradiční Majáles. Ten letošní se ale bude od minulých ročníků trochu lišit!

Sobotnímu Majálesu na Havlíčkově náměstí bude totiž předcházet v pátek 20. května netradiční průvod parkem Budoucnost. Zapojí se do něj místní základní školy a školky, pro které studenti připravili také hry o ceny nebo přehlídku vojenských psů.

V sobotu bude program ještě pestřejší a rozmanitější. Hlavní dění je situováno tradičně na Havlíčkovo náměstí, kde vše vypukne ve 13.00. Návštěvníci se mohou těšit na sedm kapel jako například Volant, Memento Mori nebo Like it, taneční vystoupení i soutěž o krále a královnu majálesu. Po skončení programu na náměstí se ve 22.00 rozjede Afterparty v klubu OKO.

Pro děti je v sobotu připravený dětský den na téma cirkus na hřišti před ZŠ Rubešova od 9 do 13 hodin. „Těšit se můžete například na ukázku práce kováře, stánek Seniorpointu, děti se zde budou moci učit i resuscitaci. Chybět nebude ani ukázka psích sportů agility a obrany. Na program navazuje loutkové divadlo, které začíná ve 14.00 v AZ Centru. Od 11 do 16 hodin si děti a senioři za splněné aktivity mohou vyzvednout ceny na Havlíčkově náměstí, kde bude také stánek s malováním na obličej a maskováním zranění,“ vypočítávají organizátoři.

Od 11 do 16 hodin bude také otevřena věž kostela Nanebevzetí Panny Marie, v Muzeu Vysočiny bude otevřena expozice Egyptské podzemí, na které se podíleli studenti brodského gymnázia a výstava bude probíhat i v budově Gymnázia Havlíčkův Brod, kde budou k vidění díla z hodin výtvarné výchovy.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *