Jedenáctý ročník festivalu Hrady CZ je v plném proudu!

Oblíbený festival Hrady CZ, který letos odstartoval 10. července na hradě Točníku, vstoupil do druhé desítky svého konání s několika změnami.

Oblíbený festival Hrady CZ, který letos odstartoval 10. července na hradě Točníku, vstoupil do druhé desítky svého konání s několika změnami.

Především rozšiřuje svůj páteční program na dvě pódia, buduje větší a komfortnější areály na Kunětické hoře a na louce v podhradí v Bouzově a návštěvníkům nabídne speciální program pro rodiny s dětmi. Během léta festival putuje vždy v pátek a sobotu po českých a moravských památkách a svoji pouť uzavře 29. srpna na hradě Bezděz.

Návštěvníkům se tak nabízí možnost vidět zdarma v rámci festivalového vstupného prohlídkové trasy na jednotlivých památkách a od loňského roku také další památky v okolí. Letos poprvé nabídne dokonce jednu vstupenku zdarma na dalších 36 historických objektů z tzv. Neobjevených památek, které od loňska představuje společně s Národním památkovým ústavem. Každý z osmi festivalových hradů má partnerskou „neobjevenou“ památku i ve svém regionu, letos jsou to konkrétně hrad Krakovec, zámek Dačice, zámek Slatiňany, klášter Kladruby, zámek Náměšť nad Oslavou, zámek Kunštát, důl Michal a hrad Grabštejn. Na Neobjevené památky je možné získat po předložení festivalové vstupenky vždy druhou vstupenku zdarma kdykoliv až do 30. září letošního roku.

Program festivalu, na němž vystoupí například Tomáš Klus nebo zpěvačka Anna K, kapely Chinaski, Mandrage, No Name, Čechomor, Wanastowi Vjecy, Monkey Business, PSH, Skyline, Wohnout, Inekafe, Visací zámek, Mig 21, Tata Bojs, Xindl X a další interpreti a kapely, proběhne v pátek i v sobotu vždy na dvou scénách. V pátek koncerty začnou již v 18 hodin a v sobotu se areál festivalu rozezní již v půl dvanácté. Vyhlášení nejlepšíchi karnevalových masek se bude konat vždy v pátek ve 22 hodin. Pro návštěvníky bude připraveno kromě tradičních stanových městeček ubytování v hlídaných VIP hradních kempech s vlastním sociálním zařízením a občerstvením, areál festivalu nabídne jako novinku také prodejnu potravin.

Organizátoři festivalu letos upozorňují na změnu pořadí míst konání.

Festival Hrady CZ pokračují na Kunětické hoře u Pardubic (24. – 25. 7.), na Švihově u Klatov (31. 7. – 1. 8.), na Veveří u Brna (7. – 8. 8.), na Bouzově na Olomoucku (14. – 15. 8.), v Hradci nad Moravicí u Ostravy (21. – 22. 8.) a na Bezdězu (28. – 29. 8.).

Více na www.hradycz.cz

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *