Ve vzduchu je jaro a Vypsaná fiXa ordinuje Krásný smutný den!

Po třech letech od svého posledního studiového alba přichází pardubická Vypsaná fiXa s novinkou Krásný smutný den. Natočila ho ve studiu Jámor v produkci Ondřeje Ježka.

Po třech letech od svého posledního studiového alba přichází pardubická Vypsaná fiXa s novinkou Krásný smutný den. Natočila ho ve studiu Jámor v produkci Ondřeje Ježka.

Dvanáctka nových písní vyjde v podobě klasického CD, vinylu a v digitální podobě 7. března. Jak už bývá u Vypsané fiXy zvykem, k vydání nové desky připravila pro své fanoušky hned několik překvapení.

Jedním je jeho samotné vydání. V pátek 7. března přesně od půlnoci si na You Tube a Google Play Music mohou všichni zájemci poslechnout nové album a zhlédnout doprovodná videa v absolutní premiéře. Od 7. do 11. března bude celé album k zakoupení exkluzivně v obchodě Google Play Music.

„Chtěli jsme k vydání nového CD udělat zase něco jinak, než bývá zvykem, a moc se nám líbila prezentace nových alb některých zahraničních part. Tak jsme si řekli, že když oni, proč ne my? Digitální platformy čím dál tím víc vládnou hudebnímu světu, tak chceme jít s dobou. Lidi také určitě ocení krátký vtipný dokument, který o nahrávání natočil náš bubeník Pítrs, a který lze shlédnout na Google Play Music,“ říká frontman fiXy Márdi. „Samozřejmě album pak bude k dostání i v dalších běžných obchodech a hudebních e-shopech a na „fixích“ stránkách, jak jsou naši příznivci zvyklí.“

Další překvapení, které ale kapela nechce prozrazovat, se týká vydání alba na klasickém černém vinylu. „Protože už dlouho spolupracujeme s portálem www.samosebou.cz rozhodli jsme se, ve spolupráci s nimi, zrecyklovat Vypsanou fiXu do utajené podoby a tu vložit do vinylových desek s naším novým albem. Jakou podobu nakonec Vypsaná fiXa dostala, nebudeme zatím zveřejňovat. Celý příběh naší recyklace se budou naši fanoušci dozvídat postupně,“ vysvětluje Márdi.

S vydáním nového alba Krásný smutný den kapela zároveň vyráží na jarní koncertní turné, které dostalo příznačný název Ve vzduchu je jaro! V rámci turné proběhnou i křty CD a to 17. března v pražském Paláci Akropolis a 10. dubna v Bratislavě v KC Dunaj. Další informace k novému albu a turné naleznete na www.vypsanafixa.cz.

 

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *