Vypsaná fiXa vyjíždí na turné Ve vzduchu je jaro, zastaví se i v Chotěboři!

Jak oslavit dvacet let na pódiu? V případě pardubické Vypsané fiXy další sérií koncertů. Klubové turné nazvané Ve vzduchu je jaro odstartuje na začátku března, přesně 28. března pak kapela vystoupí v Chotěboři!

Jak oslavit dvacet let na pódiu? V případě pardubické Vypsané fiXy další sérií koncertů. Klubové turné nazvané Ve vzduchu je jaro odstartuje na začátku března, přesně 28. března pak kapela vystoupí v Chotěboři!

Pro své jarní turné Ve vzduchu je jaro hledala kapela náhradu za odcházejícího člena Mejna. „Jsme pořád ve stádiu hledání, ale protože času je málo, je třeba dodělat desku, tak jsme sáhli do osvědčených řad,“ říká zpěvák Márdi.

Jarní turné s kapelou tak jako host odehraje Aleš Zenkl, který hraje například s kapelou Michala Hrůzy. „S Alešem se známe dlouho a už nám jednou zaskakoval, když si Mejn zlomil ruku a nemohl hrát. Tentokrát má na nacvičení našich písní mnohem víc času než minule, kdy to musel zvládnout v podstatě za jeden den a dokázal to. Takže je jasný, že je dobrej a my navíc získáme víc času k tomu, abychom vybrali toho správného člověka, což není úplně jednoduché.“

Vypsaná fiXa má letos dvacet let od svého vzniku. Oslaví to novým, v pořadí už sedmým, studiovým albem a pořádnou dávkou koncertů. Vrcholem bude podzimní turné, které skončí koncertem v legendárním Velkém sále pražské Lucerny. „Dvacet let je dlouhá doba a nikdo netušil, když jsme si na začátku ve zkušebně rozdělovali, kdo bude na co hrát, že to takhle dlouho potáhneme. Na druhou stranu, nikdo z nás se necítí býti hudebním staříkem a tak dál pokračujeme za těmi, kteří jsou před námi a dokazují, že hudba je nejlepší věc na světě, ke které se lidstvo dopracovalo,“ pokračuje Márdi.

„Možná by někoho napadlo se trochu ohlédnout a zabilancovat, ale to se nám, upřímně, moc nechce. Oslavit, to ano, ale po našem. Tedy novou deskou a spoustou koncertů pro naše lidi. Čerstvý jarní vzduch vnikne otevřeným oknem do dodávky, my ho lačně nasajeme a budeme cítit, že začala nejlepší část roku.“

Více informací na www.vypsanafixa.cz.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *