Pozor na zamilovanost, Valentýn vás před neštěstím neuchrání!

Opět po roce je tu svátek svatého Valentýna. V Čechách má jak své zastánce, tak i odpůrce. Každopádně neznamená, že den lásky Vás ochrání před před nepříjemnými událostmi. Podívejte se na situace, které si 

Opět po roce je tu svátek svatého Valentýna. V Čechách má jak své zastánce, tak i odpůrce. Každopádně neznamená, že den lásky Vás ochrání před před nepříjemnými událostmi. Podívejte se na situace, které si 

Spalující láska? Ne, oheň!
Loňský 14. únor se zcela určitě nestal srdeční záležitostí majitelky luxusního BMW X6. V brzkých ranních hodinách tohoto svátečního dne totiž došlo k požáru hned tří umělohmotných kontejnerů na tříděný odpad, odkud se oheň následně rozšířil na BMW parkující v jejich bezprostřední blízkosti. Plameny způsobily masivní požár a z vozidla zůstal jen vrak. Jedinou útěchou bylo majitelce auta havarijní pojištění, z něhož jí bylo vyplaceno pojistné plnění v řádech stovek tisíc korun.

Rozbitá postel
Událost jako z červené knihovny zažil na Valentýna jeden manželský pár – rozbitou postel! Leckterý čtenář milostných románů by si mohl myslet, že k rozbití manželského lože došlo při „oslavě“ svátku zamilovaných. Ve skutečnosti se ale nehoda stala při večírku, který manželé pro své známé pořádali. Jeden z hostů – bývalý gymnasta – neodolal a povzbuzován potleskem ostatních začal na nové posteli dělat salta a přemety. Lůžko však nebylo tak bytelné, jak na první pohled vypadalo, a pod náporem akrobatických čísel prasklo a celá se rozlomilo. Škoda v hodnotě desítek tisíc korun se naštěstí vyřešila z odpovědnostního pojištění „smělého akrobata“.

Koleno na plotně
Vzpomenete si na rčení láska světem otáčí? Jednomu mladému muži láska otočila nejenom světem, ale také kolenem. Na první společnou dovolenou se svou milou vyrazil mladík v únoru do Krkonoš. Byl zdatný lyžař, a tak se chtěl své vyvolené předvést. Při jednom ze sjezdů však najel na ledovou plotnu a jeho lyže se staly neovladatelnými. Následoval pád, jehož výsledkem bylo vážné poranění kolenního kloubu na levé noze. Za svůj sportovní výkon si tak mladý muž vysloužil několikaměsíční léčení. Jako náplast mu pak alespoň posloužilo pojistné plnění ve výši 53 000 korun.

Zlámané kosti na horách i u moře
Klasik praví, že láska i hory přenáší! Asistenční služba jedné z českých pojišťoven vloni na Valentýna zaznamenala celkem 15 pojistných událostí. Šlo o úrazy, které se staly většinou při provozování zimních sportů. Na svátek zamilovaných při lyžování dochází nejčastěji ke zlomeninám, které končí operací v místě události a následným převozem zpět do České republiky. Druhou skupinou jsou pojistné události z exotických dovolených. Dokazuje to i příběh pětice českých turistů, která v egyptském letovisku Hurghada havarovala v zapůjčeném vozidle. Zda měla nehoda za následek i zlomená srdce, asistenční služba nezjišťovala. Zato jim ve smluvním zdravotnickém zařízení zajistila chirurgické ošetření zlomenin, které si při nehodě bohužel způsobili.

Valentýna lze slavit i takto!

 

Foto: Hamed Saber

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *