Lucie Bílá je novou českou rekordmankou!

Zlatá Česká Slavice Lucie Bílá ukončila oficiálně své Černobílé turné. V jeho závěru předala zpěvačka výtěžek, který vzešel z uháčkovaných černých a bílých srdíček. Slavici se navíc podařilo stanovit i nový český rekord!

Zlatá Česká Slavice Lucie Bílá ukončila oficiálně své Černobílé turné. V jeho závěru předala zpěvačka výtěžek, který vzešel z uháčkovaných černých a bílých srdíček. Slavici se navíc podařilo stanovit i nový český rekord!

Lucie Bílá se stala novou českou rekordmankou. Během příprav a i v rámci samotného turné uháčkovala neuvěřitelných 527 srdíček! Ta se v zarámované formě jako obrázky, prodávala na všech jedenácti koncertech, v deseti městech ČR a SR. Díky tomu se podařilo vybrat 200 tisíc korun.

Částku předala zpěvačka zástupcům nadace Konto BARIÉRY, s nímž už před Černobílým turné vybrala dva konkrétní případy mladých handicapovaných dívek Zuzany a Martiny, které potřebovali finance na pomůcky. 

„Protože ale děvčata potřebují ve finále „jen“ částku 133 000 korun, můžeme říct radostnou zprávu. Namísto původně dvou lidí, pomůžeme díky tomuto úžasnému kroku Lucie Bílé a jejího týmu celkem pěti lidem. Zbytek peněz bude rovným dílem rozdělen pro tři malé děti s dětskou mozkovou obrnou či kombinovaným postižením, které u Konta BARIÉRY sbírají peníze na speciální rehabilitační terapie,“ řekla ředitelka nadace Božena Jirků.

Lucie Bílá přiznala, že je velmi potěšená tím, že mohla takto pomoct. A že se jí podařilo splnit slib, který na začátku příprav turné dala. „Jsem ráda, když mohu pomoci a jsem něco platná. Říkala jsem si, čím bych tak mohla pomoct. Jsem šťastná, že jsem touhle cestou mohla pomoct těm, kteří to potřebují. Cítím to i tak nějak jakou svou povinnost pomáhat. Chtěla jsem, aby to bylo na konkrétní účely a adresně a i toto splnilo má očekávání, nejen to. Vlastně jsme pomohli více lidem, než kolika jsme původně počítali. To je dobrá zpráva,“ prozradila zpěvačka.

Se stejnou formou pomoci chce Lucie Bílá pokračovat i nadále. Už má uháčkovaných dalších nejméně 50 srdíček, která se budou prodávat na vánočním turné s názvem BÍLÉ VÁNOCE. S ním přijede zpěvačka v prosinci i do Havlíčkova Brodu!

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *