JAKSI TAKSI představují nový klip!

Nezvyklým počinem chce pop-punková kapela JAKSI TAKSI promluvit do předvolebního období. Natočila totiž videoklip, ve kterém zve své spoluobčany k volbám do poslanecké sněmovny.

Nezvyklým počinem chce pop-punková kapela JAKSI TAKSI promluvit do předvolebního období. Natočila totiž videoklip, ve kterém zve své spoluobčany k volbám do poslanecké sněmovny. Na začátku je prohlášení kapely, ve kterém vyzývá občany k účasti na volbách a pak už následuje samotný klip, ve kterém si utahuje z volebních hesel a slibů politických stran.

Nejúspěšnější videoklip kapely má aktuálně přes 1 500 000 shlédnutí, a tak je předpoklad, že tato výzva nezůstane bez odezvy. Videoklip je vytvořen ke skladbě Víme svý z aktuálního alba Signál a kapela jakoby v ní zavzpomínala na své punkové začátky, a to jak textově tak i hudebně.

„Kdysi jsme o poměrech ve společnosti zpívali, psali texty a kritizovali vše kolem sebe, ale s postupujícím časem si uvědomujeme, že toto nestačí. Pokud chceme opravdu měnit věci k lepšímu, musíme se zvednout a buď sami na zlepšení pracovat anebo alespoň jít k volbám a zvolit někoho, u koho je šance, že udělá alespoň malý krůček ke zlepšení,“ říká frontman kapely Radek a dodává: „Politiky si vybíráme, aby zařídili chod tohoto státu, živíme je a měli by nám sloužit. Místo toho jsme svědky politických her, kdy prvořadým cílem je boj o moc, který vyústí v předčasné volby. To stojí peníze, které platíme my. Pokud by politici dělali svoji práci správně, neměli bychom o nich celé čtyři roky slyšet, jejich úkolem má být přece pracovat, domluvit se ve prospěch občanů a neotravovat život těm, kteří je platí. Předčasné volby jsou znakem selhání těchto zaměstnanců, protože nás připravují o další peníze díky své neprofesionalitě a neschopnosti se dohodnout. Proto chceme vyburcovat co největší počet lidí, aby přišli zvolit své zástupce a nemuseli jsme se opět dívat na práci amatérů, kteří nehospodárně nakládají, či přímo kradou naše peníze. Nemluvě už vůbec o hodnotách, které jsou vysoce nad těmi ekonomickými a na které se v politice jaksi zapomíná.“

Videoklip vznikl uprostřed září a děj se odehrává v lokalitách souvisejících s politickým životem v Praze, včetně Václavského náměstí a Pražského hradu. Zpracování si vzali na starost Ondřej Kurčík a Pavel Brychta, kteří mají za sebou již několik povedených videoklipů českých interpretů. Album Signál je koncipované jako neustálý souboj rozumu a citu v rozhodování člověka, jako neustálý bod zlomu, kde je člověk na křižovatce a rozhoduje se, kterým směrem povedou jeho další kroky. Píseň Víme svý a videoklip, směřovaný k volbám tudíž do tohoto schématu výborně zapadá.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *