Vypsaná FiXa vznikla u panáka v Pardubicích

Zpěvák a frontman kapely Vypsaná Fixa Márdi v rozhovoru prozradil, jak tato známá česká kapela vznikla. A také promluvil o hitu Čtyři slunce.

Zpěvák a frontman kapely Vypsaná Fixa Márdi v rozhovoru prozradil, jak tato známá česká kapela vznikla. A také promluvil o hitu Čtyři slunce.

Kde berete energii na koncerty?

Prostě se tam postavíš a musíš do toho jít.

Jak vznikají texty? Kde se hledá inspirace?

Rozhlížím se a vnímám.

Jak vůbec kapela vznikla?

Jednou jsem šel na rockotéku do klubu Žlutý pes, který je v Pardubicích. A potkal jsem tam našeho bubeníka. Naše první setkání probíhalo tak, že jsme tancovali, oba sami, tak jsme do sebe začali narážet. Povalili jsme. A když jsme byli oba odření, tak jsme pak šli na panáka.

Vypsaná Fixa má velké množství spolupráce s filmy. Jaké to je?

Je to divný, člověk potkává ten filmařský svět a prapodivný svět herců a režisérů, který je ještě úchylnější než svět hudebníků.

Jak vznikala píseň Čtyři slunce?

Zavolal mi režisér Bohdan Sláma. Já jsem četl ten scénář, který byl hrozně krásný. A byl dobrý v tom, že se vyjadřoval k tématu, ke kterému se tady nikdo moc vyjádřit nechce. A to je to, že spousta rodin se tady rozpadne, a že se lidi rozvádějí. A že se nestarají o své děti a s**** na ně. A to je na tom dobrý, že se někdo k tomu vyjádřil.

Turné s Mňágou a Žďorp bylo celkem úspěšné ne?

Chodilo moc lidí, což bylo to nejlepší. Napadlo nás to v Londýně. Teď plánujeme ještě turné s kapelou Visací zámek. A s nimi jsme ještě nejeli.

A co budoucnost?

CD v plánu máme, ale je to zatím tajný.

A co nějaký vzkaz fanouškům?

Buďte dobří. Buďte svoji. Máte vymezený čas na této planetě. Buďte silní a chovejte se k lidem tak, jak chcete aby se chovali oni k Vám. A oni se budou chovat taky tak.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *