To, že Houpačka není jen pro děti, dokážou v Přibyslavi

V sobotu 15. června ve 14 hodin 43 minut se v Přibyslavi uskuteční festival Houpačka aneb letní jazzové lelkování. Bude se jednat o druhý ročník tohoto festivalu.

V sobotu 15. června ve 14 hodin 43 minut se v Přibyslavi uskuteční festival Houpačka aneb letní jazzové lelkování. Bude se jednat o druhý ročník tohoto festivalu.

Ten chce návštěvníkům nabídnout kvalitní hudbu, podnětná divadelní představení a hlavně uvolněnou atmosféru. Akce se bude konat v příjemném prostředí farní zahrady. Festival odstartuje vystoupení regionální kapely Jazz Quintet Třešť. Následovat bude divadelní představení Tate Iyumni, loutkářského souboru s několika oceněními, s představením pro děti všeho věku.

Poté vystoupí zpěvačka Milli Janatková, která představí vlastní skladby ovlivněné jazzem a latinsko-americkými vlivy. Zpívat bude česky, portugalsky a polsky. Další hudební vystoupení bude mít na starost rakouské trio Edi Nulz, ve složení basklarinet, kytara a bicí souprava. Mladí jazzoví muzikanti divákům předvedou, že moderní jazz je velmi zábavná a komunikativní hudba.

Večer pak vystoupí dva DJové, DJ Baltazar zahraje jazzové a latin desky tanečního charakteru a DJ Koltix pak celý večer zakončí tanečně laděnými sety.

V průběhu celého odpoledne budou v prostorách farní zahrady připraveny výtvarné dílny pro děti, stánky s dobrým jídlem a pitím, šperky a jiné výrobky. Se vstupenkou na festival můžou diváci navštívit i přibyslavskou věž.

Houpačka podporuje přibyslavskou cyklostezku, každý kdo přiveze dvě razítka, počínaje v Cyklostanici Sázava a konče na Houpačce, od nás dostane občerstvení dle vlastního výběru. Pořadateli jsou Jakub Šnýdl a Slavomír Tecl ve spolupráci s Kulturním zařízením města Přibyslav a Městem Přibyslav.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *