Slovenské hvězdy na Bernard festu zazáří

Richard Müller a Katarína Knechtová budou slovenskými hvězdami sobotního programu festivalu Bernard fest, který se bude konat v Humpolci již o tomto víkendu.

Richard Müller a Katarína Knechtová budou slovenskými hvězdami sobotního programu festivalu Bernard fest, který se bude konat v Humpolci již o tomto víkendu.

Richard Müller je slovenský zpěvák a hudebník, který zpívá slovensky i česky. Často si své písně i otextuje, a někdy k nim dokonce skládá i hudbu. V České a Slovenské republice se prodalo více než 1 milion jeho alb. Richardova sólová kariéra započala v roce 1992. Kromě hudby moderoval také rozhlasové pořady a televizní talkshow Müllerád a Promülle. Známý je také svou stinnou stránkou. V 90. letech začal brát drogy, (marihuana, kokain, heroin). Negativní kontroverze vzbudilo také jeho vystoupení v březnu 2000 ve Zlíně se skupinou IMT Smile, při kterém v jednom okamžiku vystupoval nahý a dožadoval se pervitinu. Zpěvák také dlouhodobě trpí maniodepresivní psychózou, k jejímuž propuknutí údajně přispělo i užívání drog. Několikrát se pokusil o sebevraždu.

Zpět ale k jeho hudbě. Hity jako Po schodech, Štěstí je krásná věc, Baroko či Srdce jako kníže Rohan jsou ozdobami české i slovenské hudební scény.

Katarína Knechtová je též slovenskou hvězdičkou. Jde o slovenskou sólovou zpěvačku, skladatelku, textařku a kytaristku. Do konce roku 2008 působila s prešovskou hudební skupinou PEHA. Ještě před skupinou Peha, působila jako vokalistka ve skupině IMT Smile. S Pehou získala nejedno ocenění, v roce 1999 Objev roku, v roce 2001 cena Aurel jako nejlepší zpěvačka. V Humpolci jistě zazní nejeden hit, například Spomal‘ nebo Moj Bože z filmu Bathory.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *