S Rakušany Gasmac Gilmore je legrace

Vystoupení rakouských Gasmac Gilmore bude na Sázavafestu ve Světlé nad S8zavou jední z těch nejlepších. Nebo aspoň organizátoři si to myslí.

Vystoupení rakouských Gasmac Gilmore bude na Sázavafestu ve Světlé nad S8zavou jední z těch nejlepších. Nebo aspoň organizátoři si to myslí. Pokud máte rádi třeba Gogol Bordello, punk nebo Kaizer Orchestra, rozhodně byste neměli chybět pod pódiem při jejich vystoupení. Gasmasc Gilmore jsou pověstní velkými, divokými a hlavně energickými show. Ta z hudebního spojení rocku, punku, folklóru a world music zásadně vyplývá. Ve videoklipu The Monkey March promlouvá zpěvák k oslu, v klipu k písničce Pitchblack zase projíždí postava v masce městem na malém kole.

Tato hudba by navíc měla odpovídat českému naturelu, zvláště vedou-li si u nás dobře například Tři sestry nebo Divokej Bill. Kapela z Vídně existuje od roku 2004 a na svém kontě má už čtyři alba. To poslední je z loňského roku a vyšlo pod názvem Dead Donkey. Složila i hudbu ke třem filmům. Jeden byl animovaný, druhý dokumentární a třetí celovečerní. V roce 2006 se dostala autem do vídeňského metra a uspořádala tam improvizovaný koncert.

Hrála i na člunu na dunajském kanálu nebo v telefonní budce. Vystupovala také na koncertech ve Švýcarsku, Německu a Rumunsku. V roce 2009 získala prestižní rakouskou cenu Austrian Newcomer Awards za album About Boys And Dogs.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *