Petty Joy vzešla z rocku

Petty Joy je rakouská DJane , která zaujme už svou zajímavou kariérou. AA na letošním Sázavafestu bude její set opravdovou lahůdkou.

Petty Joy je rakouská DJane , která zaujme už svou zajímavou kariérou. AA na letošním Sázavafestu bude její set opravdovou lahůdkou.

Zajímavé je například to, že na konci loňského roku podnikla turné po největších indických klubech a hrála při něm například v Dillí, Bombaji, Hyderabadu, Pune nebo Kalkatě. Petty se narodila v rakouském Grazu jako mladší ze dvou sourozenců. Lásku k hudbě v sobě objevila již v raném dětství. Její otec byl talentovaný kytarista, a tak to Petty Joy vzala k dýdžejskému fleku přes tento nástroj. Toho se držela dlouho, a dokonce přidala i zpěv. A ten je i nyní silnou součástí jejich vystoupení.

Po skončení akademického gymnázia se odstěhovala do Mnichova, kde pracovala pro návrháře, fotografy a další umělce, pomáhala při módních přehlídkách a akcích představujících kosmetické výrobky. Nakonec ale zůstala věrná hudbě. Jako zpěvačka a kytaristka se zprvu věnovala především živému rocku, rʼnʼb a hip-hopu. Za nějaký čas se ale dostala k elektronické muzice a našla v ní novou vášeň.

Její první singl Allez Allez vyšel v září 2012 a v německém dýdžejské hitparádě se na dva týdny vyšplhal na šestou pozici. Novinkou je singl Cascade z března tohoto roku. Výrazné skladbě se daří ještě lépe, v hitparádě iTunes Dance Charts Austria stanula na druhém místě, výrazný úspěch zaznamenává i na odiciálním German DJ playlistu nebo na české průřezové a-chart. My se na tuto krásku moc těšíme na letošním Sázavafestu.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *