Pelíšek fest letos láká na Škwory

Od roku 2007 se v Bystřici nad Pernštejnem koná festival Pelíšek fest. A letošní ročník, který se bude konat 29. června, bude jedním z těch nejlepších v celé historii.

Od roku 2007 se v Bystřici nad Pernštejnem koná festival Pelíšek fest. A letošní ročník, který se bude konat 29. června, bude jedním z těch nejlepších v celé historii.

Z místních kapel si letos na Pelíšku vystoupí trojice Moribundus, Rabies a Ecce Homo. Po roční odmlce se také vrátí na podium Pelíšku skupina Kroky. Pro tento ročník navíc pořadatelé zabrousili i do republikových vod a nabídnou kapelu Infinity, El´brkas z Havlíčkova Brodu, Bonebroke z Prahy a Žádnej stres z Třemošnice. Hvězdou celého festivalu pak bude kapela Škwor.

Tak jako v loňském roce pořadatelé myslí i na doprovodný program, a to jak pro dospělé, tak pro děti. V plánu je například tetování henou, lukostřelba, žonglování, skákací boty, výroba a prodej reklamních placek, malování na trika, čajovna s vodními dýmkami, prodej šátků a ostatního „festivalového“ zboží jako jsou korálky, náušnice, náramky. Novinkou na festivalu by mělo být krocení elektrického býka a herní systém střelnice Bufallo Bill. Pro nejmenší zde bude skákací hrad. Jak už se stává tradicí, festival navštíví i motorkáři zdejšího Chopperteamu.

Zajímavý je také příběh názvu festivalu. Možná za to může film Pelíšky, mnohými nedoceněný, ale o to víc oblíbený u členů kapely Goback. Pro některé však bude asi příjemnější vysvětlení, že si organizátoři přáli, abyste si na jejich festivalu připadali jako v „pelíšku“. Festival v jeho historii navštívila také například Visací zámek, Discoballs nebo Tři sestry.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *