Německá kapela KiteALike se vrací do hudební historie

Hudební sestava letošního Sázavafestu, který se bude konat ve Světlé nad Sázavou, je velmi zajímavá. A rozhodně tomu napomáhá i německá partička KiteALike.

Hudební sestava letošního Sázavafestu, který se bude konat ve Světlé nad Sázavou, je velmi zajímavá. A rozhodně tomu napomáhá i německá partička KiteALike. Ta se totiž ve své hudbě vrací do šedesátých let garážového rocku. Berlínská kapela sází na atmosféru a na zajímavé kytary. Ten je ve většině písniček důležitou součástí melodie. Ve zvuku je možné také najít tu něco z popu, tu něco z pulzujícího velkoměsta nebo déšť a slunce.

Kapelu KiteALike založili zpěvák Kite a baskytarista Johnny Lee. Bylo to v roce 2009, kdy se snažili najít nové spoluhráče. A ty našli v Lixu Frantixovi a Seanu Pepperovi. První jmenovaný z nich se stal bubeníkem, ten druhý kytaristou.

Loňský rok, této skupině vyšlo albu Wafe. K tomu všemu, co jsme o této kapele prozradili můžeme přidat ještě ten fakt, že se kluci otevřeně přihlásili také k britpopu. Za sebou také mají účast v soutěži Emergenza.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *