Na Zámostí vystoupí i Charlie Straight

Charlie Straight je indie rockovábritpopová hudební skupina založená v roce 2006 v Třinci. A tento víkend vystoupí i se svými velkými hity na třebíčském festivalu Zámostí.

Charlie Straight je indie rockovábritpopová hudební skupina založená v roce 2006 v Třinci. A tento víkend vystoupí i se svými velkými hity na třebíčském festivalu Zámostí.První zkouška skupiny proběhla v třinecké hudební škole v srpnu 2006. V roce 2007 kapelu objevil Michal Novák ze serveru Bandzone.cz, který se stal i producentem jejich debutové desky She’s a Good Swimmer. Její křest proběhl 17. června 2009 ve vyprodaném klubu Fabric v Ostravě. Deska kromě pochvalných recenzí v tisku a příznivých ohlasů z hudební branže získala i ocenění za nejlepší album roku v hudebních cenách Anděl 2009.

 

Skupina Charlie Straight zpívá anglicky a je silně ovlivněna britskou scénou, zejména kapelami jako ColdplayRadioheadThe Kooks a dalšími. Charakteristická jsou pro skupinu energická živá vystoupení a bezprostřední projev frontmana kapely Alberta Černého, který má precizní angličtinu. Je také autem všech písní, textů i hudby. Michal Šupák je multiinstrumentalista a student HAMU. Johnny Cienciala smíchal první dema kapely a zabývá se mixem i produkcí.

 

Mezi největší hity kapely patří písně Platonic Johnny, School beauty queen nebo Coco. Jako indie kapela v pravém slova smyslu vlastní Charlie Straight všechna práva k repertoáru na desce a nejsou omezeni závazky vůči žádnému vydavatelství. Druhé album kapely s názvem „Someone with a slow heartbeat“ vyšlo roku 2012 a bylo pokřtěno 13.března v klubu Fléda v Brně.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *