Legendární kapely Vysočiny i celé republiky – i to bude letošní Bernard fest

Tichá Dohoda a Kyvadlo. To jsou další kapely, které najdete v line-upu letošního Bernard festu. Devatenáctý ročník se bude konat 21. a 22. června.

Tichá Dohoda a Kyvadlo. To jsou další kapely, které najdete v line-upu letošního Bernard festu. Devatenáctý ročník se bude konat 21. a 22. června.

Tichá dohoda je pražská hudební skupina, kterou založili v roce 1986 Dan Šustr (kytara, zpěv) a bubeník Jiří Šimeček. Název kapely vznikl dle románu Elii Kazana Tichá dohoda. V roce 1989 nastoupila do kapely zpěvačka Blanka Šrůmová. Její úžasný pěvecký rozsah dal muzice nový rozměr a s ní v sestavě vytvořila skupina všechny své dosud vydané desky. Své 25. Výročí Tichá dohoda oslavila 8. 12. 2011 velkolepě pojatým narozeninovým koncertem v pražském KD Vltavská. Na tomto téměř tříhodinovém koncertě se na pódiu postupně vystřídali spoluhráči ze všech sestav Tiché dohody a také speciální host – kytarista Michal Pavlíček a hráč na foukací harmoniku Ondřej Konrád. V letošním roce najela kapela na opětovné koncertování.

Kyvadlo je chotěbořskou kapelou, která vznikla v roce 1984. V současné době každý návštěvník vystoupení této kapely uvidí a uslyší, jak to vypadá, když všichni táhnou za jeden provaz, rozumí si a chápou věci stejně. Repertoár kapely tvoří především skladby kapely Kabát. Ovšem slyšet budete moct i jiné české hvězdy.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *