Koblížc! jsou šílení a nestydí se za to!

Kulturnímu magazínu ZOOM dal přednedávnem rozhovor také baskytarysta skupiny Koblížc!, Wilip. A stejně jako kapela, i tento rozhovor byl šílený! Přečtěte si sami!

Kulturnímu magazínu ZOOM dal přednedávnem rozhovor také baskytarysta skupiny Koblížc!, Wilip. A stejně jako kapela, i tento rozhovor byl šílený! Přečtěte si sami!

Jak kapela vznikla?

Oficiálně i tady s Robertem vznikla v roce 2008.

Jak Vás to napadlo?

Já nevím (smích). Já fakt nevím. Asi první zakladatelé, Tom a Josie, si řekli, že chtějí být slavní. A že na to chtějí balit holky. Já jsem chtěl strašně hrát. Tak jsme začali hrát a já nevím fakt. Našli jsme se strašnou haluzí. Prostě jsme chtěli kapelu, jen tak pro prdel.

Kdo píše texty a hudbu?

Jsme asi jediná kapela na světě, která píše úplně všechno dohromady.

Jak to vzniká?

Tak třeba já, nebo Tom, přinese kousek nějaký kytary. Na to se potom napojuje další nástroj. Řekneme si je to na hovno, nebo je to dobrý. Pak do toho zpíváme svahilsky a pak vzniká nějaký text. A když nemáme jinou možnost tak se sbalíme, jedeme třeba k jezeru a tam píšeme texty.

Svahilské texty?

Svahilsky zpívá strašně moc kapel, to je taková ta pseudoangličtina. Na to nejlépe vymýšlí melodie. Rozhodně je to lepší než nanana nebo lalala.

Máš nějaký oblíbený festival?

Já osobně Rock for People. To je klasika, to prostě jinak nejde. Nastartuje tě to a pak už to fičí.

Vy jste byli nedávno označení za nejšílenější kapelu v ČR. Bereš to jako plus nebo jako mínus?

Já rozhodně jako plus. Já se tím netajím, že jsem šílenec. Ani on se tím netají, ani on. A ani tamten v tom oranžovým, co je buzerant. (smích) Buzerant, je naše oblíbený slovo teď, protože buzerantujeme všechno a všechny. To je z jednoho videa (smích)

A co budoucnost?

Plánujeme určitě. Bude singl s klipem a ten klip bude velkolepý, fanoušci se mají na co těšit. Dále bude turné Kompilace, pojedeme to s Wohnoutama. Bude to největší párty a bude to turné na podporu třídění odpadu.

Josie: Hej ty kokot rozhovor!

To tam taky napiš potom (smích).

Máš nějaký vzkaz pro fanoušky?

Čekujte náš Facebook, Koblížc!. Tam sa přidejte a tam su všechny aktuality.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *