Kapela Harlej nemá s motorkami nic spoleného

Tomáš Hrbáček, zpěvák skupiny Harlej, v rozhovoru prozradil, že sice název kapely zní jako motorka, ale jen jeden z kapely je motorkářem.

Tomáš Hrbáček, zpěvák skupiny Harlej, v rozhovoru prozradil, že sice název kapely zní jako motorka, ale jen jeden z kapely je motorkářem.

Máte nějaký festival oblíbený?

Já z těch velkých mám rád Votvírák. Mám k němu vztah. Ale jinak festivaly jsou fajn. Důležité je, aby se lidi bavili, a aby vyšlo počasí.

Kde berete energii na koncerty?

Asi jako každý, speciální recept není. Dáme si pivo a jdeme na to. Když je dobrá atmosféra, tak jde vše.

A co název kapely?

Já jsem u zakládání nebyl, ale Harlej vznikl myslím v roce 1995 nebo 1994. A název Harlej vznikl podle motorky Harlei 125. Ale potom to nechtěli mít spojené s tou motorkou moc, tak jsme Harlej ale s J. S motorkami to nemá nic společného.

A motorky? Jezdíte na nich?

Asi jen já. Já jsem jediný motocyklista.

Má kapela image dlouhých vlasů?

Tak ten má krátký, ten má taky krátký, a ten už nemá skoro žádný (smích). Jen Colins a já. Není to image. Ten kdo je má, tak je má. Je to spíše jak příroda poručí.

A co budoucnost?

Teď jsou festivaly a léto. Je tam toho hodně. Potom v září máme podzimní šňůru. Chceme do toho ještě vložit koncert jeden. V Praze jsme vloni v Hard Rock Café odehráli akustický koncert. Tak zkusíme udělat nějakou tu klubovou šňůru. Pro ty pravověrný fanoušky. A k tomu natočit i desku.

V čem je jiné hraní koncertu a akusticky?

Je to jiné v tom že sedíme. Je to změna, jak pro nás tak pro fanoušky. Já se na to těším. Mě se to líbí a na základ mě toho jsme se rozhodli. Je to akustické.

A co nějaký vzkaz pro fanoušky?

Ať chodí na živou muziku, ať chodí na festivaly, a ať se tím baví. Jestli budou chodit na Harlej budeme rádi. Ať nesedí doma na zadku.

Máte nějaký sen? Například zahrát si s nějakou kapelou?

Já bych strašně rád zahrál například se Špinarovou a tak. Možná to zní divně.A ze zahraničních kapel jsou mým snem Guns and roses.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *