Kapela El’brkas v novém albu vyzrála

Havlíčkobrodská kapela El’brkas letos v lednu vydala nové CD, které se jmenuje Banality. Zpěvák Pavel Hošek v rozhovoru prozradil vše, co se kolem kapely teď děje nebo bude dít.

Havlíčkobrodská kapela El’brkas letos v lednu vydala nové CD, které se jmenuje Banality. Zpěvák Pavel Hošek v rozhovoru prozradil vše, co se kolem kapely teď děje nebo bude dít.

Co Vás čeká do aktuální letní budoucnosti?

Čeká nás teď Pelíšek fest. Ale pokud nás lidé chtějí vidět, tak si najdou všechny informace na našem Bandzone. Těch festivalů bude za léto moc. Teď jsme na Bandzone zveřejnili i čtyři písničky z naší poslední desky Banality.

Máte radši festivaly nebo kluby?

Tak my se na každý festival těšíme, protože je to venku super. Super zvuk, super lidi, je to uvolněnější než v tom klubu. Příroda většinou okolo, takže na festivaly se těšíme.

Máš nějaký vzor hudební?

Tak pro mě osobně to je jistě Márdi z Vypsané fixy, protože to je podle mě takový textařský bůh. Já říkám, že to je jeden z největších básníků, který zhudebňuje své básně. A málokdo se mu vyrovná v textech i v hudbě.

V lednu jste křtili nové CD.

Je to třetí CD, předznamenal to singl i Pro Křídlovku, který doprovodil i klip. Na této desce, jsme si dali hodně záležet. Ta kapela trošku stagnovala. Fanoušci se nás i ptali: ‚Tak co El’brkas? To umřelo, nebo hrajete dál? Pilně jsme studovali v naši zkušebně texty a muziku, kde jsme si na tom dávali opravdu záležet. Všichni odvedli skvělou práci.

V čem je jiné?

Už ty texty jsou vyzrálejší, hudba je vyzrálejší. Já jsem například vstupoval do kapely, když mi bylo 16 let. A tuhle desku už jsem točil ve svých 20. Všichni jsme ale vyspěli a ta deska je dospělá. Teď jsme i přitvrdili. Koudy rád říká, že hrajeme Hard and happy nebo happy metal.

Na některých vašich koncertech mohou fanoušci vidět i taneční kreace. Jsou plánované?

První taneční kreace vznikla asi dvě tři roky zpět. Vždy jsme se na tom koncertu ploužili a motali jako vocasové. Ale první vznikla na píseň Soudruhu Lenine, kdy jsme s rukama chodili ze strany na stranu a třepetali nožkama. A fanoušci na ní tancovali s námi. Pak nás to ale omrzelo, že to je mimo dobu. Ale Koudy, náš basák, si to i s Pavkou i cvičí. Ale kluci jsou takový, že si kreace trénují. Já si vždy spíš koncert užívám a ty kreace jdou ze mě.

A co ta daleká budoucnost?

Nechceme teď zahálet. Fanoušci se mohou o prázdninách těšit na nový singl a k němu i klip. Kapela El’brkas spát nebude a my to chceme dokázat i fanouškům.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *