DESmod skládají písně nejdříve se svahilským textem

Zpěvák Kuly z kapely DESmod v Rokytnici nad Rokytnou vystupoval v rámci festivalu Rokytná fest. A při večerním rozhovoru například řekl, kterého ocenění kapely DESmod si cení nejvíce, a které bylo výjimečné.

Zpěvák Kuly z kapely DESmod v Rokytnici nad Rokytnou vystupoval v rámci festivalu Rokytná fest. A při večerním rozhovoru například řekl, kterého ocenění kapely DESmod si cení nejvíce, a které bylo výjimečné.

Kapela DESmod je v Čechách relativně oblíbená. Jak berete Českou republiku a Slovensko?

Na Slovensku jsme populárnější, to je jasné, že doma člověk je populárnější. My tady v Čechách podle nás spíše začínáme. Na některý koncert přijde hodně lidí, na některé méně. Ale už bychom rádi sklízeli to ovoce, to jsme tady zaseli.

Jací jsou čeští fanoušci?

Jsou to jiné reakce. Oni nás neznají tak dlouho jako Slováci. Čeští fanoušci jsou pro nás hodně důležití. A tady se ujišťujeme, jestli to všechno sedí. Je to jiné, zvykáme si my na ně, i oni na nás. A co se týče české hudby, tak jsme jeli jedno velké turné s kapelou Chinaski, ale líbí se mi například i Vypsaná fixa. Je to fajn parta týpků.

A co název? Je to název podle netopýra. Má to nějakou symboliku?

Tak vím, že to kluci našli někde v knize živočišné říše. Ale byli to kluci, co už v DESmod nehrají. My jsme si jen přisvojili fámu, že máme rádi ten noční život.

Máte nějaký oblíbený festival? Když teď začíná ta festivalová sezóna.

Máme jich víc. Ale máme rádi například festival Kamínka, nebo Top Fest na Slovensku.

Kterého ocenění si ceníte nejvíce?

Tak ten první Zlatý Slavík jednoznačně. Ten je takový zlomový, ale všechna ocenění jsou pro nás zadostiučinění, protože je to ocenění od lidí, kteří mají rádi naší muziku.

Je pro Vás osobně jaké ocenění zvláštní?

Tak byla to určitě Cena primátora města Nitra. Z toho pocházíme, a bylo to zajímavé, že si na nás naši niterčani vzpomněli. Ani jsme nevěděli, že ta cena existuje. (smích)

Jak vznikají texty a hudba? Například vaše duety se Zuzanou Smatanovou jsou krásné. Ale všechny písně mají zajímavý text.

Ono to tak přijde, některé texty jsou ze života, některé jsou fantazijní. My to děláme trošku jinak než ostatní. My nejdříve složíme hudbu se svahilským textem. (smích) Takže si vymýšlíme. A podle atmosféry poté skládáme text.

A co nějaký vzkaz fanouškům?

Vzkazuji, aby všichni poslouchali muziku, a když mezi jejich kapelami bude i DESmod, tak to bude fajn, a děkujeme za to.

Jaká je teď pro kapelu DESmod blízká budoucnost?

Budeme vydávat jednu výběrovku. A nové CD plánujeme až na příští rok.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *