UDG a Olga Lounová budou hvězdy letošního Svět(láá…) festu

Kapela UDG z Ústí nad Labem a krásná Olga Lounová, budou hlavní hvězdy letošního, již třetího ročníku Svět(láá…) festu, který se bude konat ve Světlé nad Sázavou 8. června.

Kapela UDG z Ústí nad Labem a krásná Olga Lounová, budou hlavní hvězdy letošního, již třetího ročníku Svět(láá…) festu, který se bude konat ve Světlé nad Sázavou 8. června.

Olga Lounová je česká zpěvačka, herečka a moderátorka. V současné době se Olga věnuje hlavně vystupování s kapelou a herectví v českých muzikálech a televizních seriálech. Olgu proslavila jedna z nejúspěšnějších českých skladeb posledních deseti let „LÁSKA V HOUSCE“, kterou nazpívala s Xindlem X a jedna z hlavních rolí – Patricie – v seriálu Ošklivka Katka. Od prosince se objevuje v populárním seriálu České televize – Vyprávěj. 26.4. 2011 vydala svou první studiovou desku ROTUJÍCÍ NEBE a podepsala smlouvu se světovým vydavatelstvím UNIVERSAL.

Kapela UDG patří ke stálicím české popové scény. UDG je partička mladých hudebníků, kteří pocházejí z Ústí nad Labem. Začátek jejich kariéry přišel díky soutěži Coca cola popstar. V této soutěži kapela prorazila v roce 2004. I díky ní kapela ze severu Čech vydala CD Ztraceni v inspiracích. Na tomto CD najdete hity jako Hvězdář, Motýl nebo Piloti, ke kterým byly natočeny i videoklipy. Na tomto CD jsou navíc slyšet i hlasy Richarda Krajča, z kapely Kryštof, nebo Matěje Homoly z Wohnoutů. 

V nové sestavě s kytaristou Guillamem Kondrackim vydává kapela CD Buď a nebe. Na tomto CD je například duet s Ivou Frühlingovou. Dále zde hostuje Honza Homola, bratr Matěje, z Wohnoutů. Nejznámější je píseň Kurtizána, se kterou kapela proparzila i v anketě Žebřík.

V roce 2009 vychází třetí CD, s názvem Autoportrét. Z této desky byly natočeny videoklipy na písně Kdy zas blíž a Éterická. Druhá zmiňovaná píseň bodovala jak na Evropě 2, tak v hitparádě T-music chart. Kapela má velké množství zkušeností s festivaly, hráli například na Rock for people, Sázava fest nebo Benátská noc. V roce 2012 vyšlo kapele CD Akrobat se singlem Pádové otázky.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *