Rock i Waldemar Matuška bude na Svět(láá…) festu

Skupiny Harlej a Walda gang vystoupí na letošním třetím ročníku Svět(láá…) festu, který se bude konat 8. června ve Světlé nad Sázavou na fotbalovém stadioně.

Skupiny Harlej a Walda gang vystoupí na letošním třetím ročníku Svět(láá…) festu, který se bude konat 8. června ve Světlé nad Sázavou na fotbalovém stadioně.

Na jaře roku 1995 v Praze vznikla kapela Harlej. Všichni zakládající členové už v nějaké hudební skupině byli, a buď jí opustili, nebo se jen přidružili. Koncem roku 2001 z důvodu oživení kapely odešli a byli nahrazeni členy Debustrolu. V roce 2005 Harlej natočil svůj dvou a půl hodinový koncert v Plzni a vzniklo první DVD skupiny nazvané Když chválíme, tak vás. Na natáčení se podílelo několik zvláštních hostů jako Divokej Bill či Olda Říha.

Zároveň se odehrálo zatím poslední vystoupení původní sestavy. Od roku 2006 je frontmanem Tomáš Hrbáček, který spolupracoval i se skupinou Mash. Šafránek se po odchodu stal členem Walda Gang. V roce 2010 ke svým dovršeným patnácti rokům Harlej znovu nahrál své nejoblíbenější hity do CD Harlejland.

Kapela Walda gang se jmenuje podle svého frontmana. Walda, vlastním jménem Vladimír Nerušil, který velmi připomíná zpěváka Waldemara Matušku, dlouho obšťastňoval návštěvníky různých akcí Matuškovými písněmi. Kdesi ve víru těchto akcí narazil Walda na známého muzikanta a zakládajícího člena Abraxasu – Slávka Jandu a společně předělali Matuškův repertoár do punkrockového stylu. Pod názvem Walda&Gang vydávají album “ Nebeští jezdci „, což paradoxně uzavřelo první kapitolu této partičky.

Následovali personální změny. „Soubor podivných existencí „, jak se Walda gang sám nazývá, se vydal na čtrnásti-koncertní megaúspěšné turné se skupinou Kabát a o rok později na turné sedmi vyprodaných koncertů s Danielem Landou.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *