Petr z AppEND X: Splnili jsme si sen

Na letošním Rokytná festu, který se konal 24. – 25. května v Rokytnici nad Rokytnou, vystoupila také mladá kapela AppEND X. Zpěvák Petr Vašíček v rozhovoru prozradil i to, jak se kapela jmenovala na začátku jejich kariéry.

Na letošním Rokytná festu, který se konal 24. – 25. května v Rokytnici nad Rokytnou, vystoupila také mladá kapela AppEND X. Zpěvák Petr Vašíček v rozhovoru prozradil i to, jak se kapela jmenovala na začátku jejich kariéry.

Jak vznikla vaše kapela?

Naše kapela vznikla v srpnu 2011, a vzniklo to tak, že kluci si koupili kytaru a bicí. Hned spolu začali něco zkoušet, jen tak ze srandy. A pak jsem se k nim přifařil. Souvisí to i trošku s Rokytná festem, protože jsme tady viděli mladý kluky, co tady hráli. Byla to kapela Koblížc!. Potom jsme nějak začali něco zkoušet a skládat, po měsíci jsme měli první písničku. My v tuhle chvíli hrajeme rok a devět měsíců. Některé kapely začnou a začnou. My jsme začali od nuly.

Jak je to s texty a hudbou?

Všechno dělá já (smích). Kluci nedělají nic, kluci na to s****. Ne, sranda. Vždycky udělám nějaký hrubý návrh a pak to doděláváme.

Jak často zkoušíte? Jste mladá kapela, tak jak to stíháte se školou?

Třem je nám devatenáct, tak to bylo brutální, protože jsme teď maturovali. Já například maturoval i dneska (pátek 24. května). A udělal jsem jí. (smích). Ale zpět ke kapele, bylo to těžký teď se školou.

Vydali jste klip k písničce Splnil se mi sen, stejnojmenné je i vaše CD. Splnil se Vám sen?

Pro nás je už splněný sen, že můžeme nějak fungovat, a že máme vlastní tvorbu. A mohli jsme se naší tvorbou zapsat.

Jak bys váš styl popsal?

My sami nevíme co to je. Pop-punk, pop-rock, drž pop (smích).

Jak Vás napadl název kapely?

To je právě to, nad čím jsme kolikrát přemýšleli. A každý tvrdí něco jiného.

A jaká je tvá verze?

Moje verze je ta, že jsme se prvně jmenovali Točená klobása, a já jen říkal: ‚To je děsný změňte to. S tím nikam nepůjdu‘. ‚Append X by mohlo být krutý,‘ to řekl někdo z kapely. A zůstalo to.

Máte nějaké oblíbené místo, kde koncertujete?

V Lipníku, tam to mám rád, to je naše domácí scéna. Přijdou tam ti naši lidi. A tam mě to vždy baví.

Co do budoucnosti?

 

Máme strašně velký plány. Teď jsme natáčeli v Dolních Rápoticích čtyři písničky. Pojedeme tam ještě na podzim dotočit celé CD a potom asi i videoklip. Teď jsme dotočily druhý a 15. června budeme točit třetí. Máme už většinu léta zabraného. Bagr fest v Třebíči nebo třeba na Xfestu v Lipníku, to bude velká akce.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *