V anketě Žebřík bodovali Kryštof, Tomáš Klus a Celeste Buckingham

Největší úspěch během již dvacátého udílení hudebních cen Žebřík, které proběhlo 15. března v plzeňském Parkhotelu, zaznamenali Kryštof.

Největší úspěch během již dvacátého udílení hudebních cen Žebřík, které proběhlo 15. března v plzeňském Parkhotelu, zaznamenali Kryštof.Ti byli vyhlášeni Skupinou roku, bodovalo i jejich album a videoklip Inzerát a Richard Krajčo je druhý mezi zpěváky. Předstihl ho jen Tomáš Klus. Zajímavostí je, že Klusův hit Nina se stejně jako loni umístil na druhém místě mezi skladbami. Za nejlepší píseň fanoušci označili Run Run Run slovenské zpěvačky Celeste Buckingham.

V kategorii zpěvaček se toho příliš nezměnilo. Titul obhájila Anna K před Anetou Langerovou a na třetím místě je doplnila Lenka Dusilová, která má „bronz“ i díky albu Baromantika. Nejlepší deskou je podle čtenářů magazínu iREPORT album Akrobat od UDG, Objevem číslo 1 je trojice A Banquet, Akcí roku putovní festival Hrady.cz, videoklip se nejvíce povedl formaci Kofe-In a mezi filmy překvapivě uspěl dokument skupiny Imodium.

Na seznamu oceněných jsou také Chinaski, Vojta Dyk, Clou, Boris Carloff, Calm Season, festivaly Rock for people, Colours Of Ostrava či filmy Čtyři slunce a Okresní přebor.

Bronzových sošek z dílny mistra Václava Česáka bylo rozdáno celkem 27 v devíti kategoriích. Speciální ocenění převzali Chinaski, kteří následně odehráli své „best of“ vystoupení. Koncertně se předvedli také Celeste Buckingham, Prago Union + Livě band, Mňága a Žďorp a Nightwork, prezentující kromě svých osvědčených hitů také novinky z očekávaného alba.

„Děkujeme přítomným divákům a hlasujícím fanouškům za povedenou oslavu dvaceti let Žebříku i za výsledky ankety, v nichž se právem prosadily nejen hvězdy naší scény, ale také nové tváře a méně známí interpreti“, dodává ředitel cen Žebřík Jarda Hudec. Na šestihodinové show ve vyprodaném Parkhotelu došlo i na charitativní ocenění pro kapelu The Tap Tap, kterou tvoří handicapovaní studenti a absolventi Jedličkova ústavu.

Na slavnostní večer v moderaci Tomáše Hanáka a Kláry Vytiskové poté navázala after party s hvězdami Žebříku, která probíhala až do ranních hodin. Organizátory Hudebních cen Žebřík jsou magazín iREPORT a Plzeňský kraj. Akce je podpořena z projektu Plzeň – Evropské město kultury 2015 (www.plzen2015.eu) a Ministerstvem kultury ČR (www.mkcr.cz).

Kompletní výsledky včetně zahraniční části najdete na www.anketazebrik.cz. Hodinový záznam z finálového večera odvysílá Česká televize 29. března ve 23.30 na ČT2.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *