Escape Family : Někdy nás považují za vandaly

Crew z Velkého Meziříčí Escape Family, se věnuje parkourovému skákání. Většina lidí si pod těmito slovy představí koně a jezdce, kteří společně skáčí přes vysoké, většinou dřevěné, překážky.

Crew z Velkého Meziříčí Escape Family, se věnuje parkourovému skákání. Většina lidí si pod těmito slovy představí koně a jezdce, kteří společně skáčí přes vysoké, většinou dřevěné, překážky.

Martin Veselý, neboli Dals, jeden z této crew, v rozhovoru prozradil, jak se dali chlapci dohromady, a co již mají za sebou.

Jak jste se dostali k parkouru?

Já s Enzou (Jan Uchytil) jsme se k tomu dostali přes videa z youtube a zbytek týmu jsme k tomu dá se říct přivedli my.

Jak se tomu dlouho věnujete?

Věnuji se tomu 4 roky, aktivněji co se týče tréninku přes 2.

Máte nějaké úspěchy?

Jelikož je parkour zatím spíše nesoutěžní sport, tak úspěchy z nějakých soutěží nejsou, častější jsou spíše fyzické a psychické. Ale za úspěch počítáme, že se začínáme trochu rozvíjet a být známější, máme vystoupení na akcích různého typu a jsme pyšní na týmové video, které jsme natočili za rok 2012.

Jak se na Vás dívá veřejnost? Jste v něčem originální?

Veřejnost se k tomu staví všelijak, někteří nás obdivují, jiní nás považují za vandaly a podobně, i když nedochází k žádné škodě. A někteří by na nás hned volali policii. Ale s rozumným člověkem se dá vždycky domluvit . Originální možná v tom, že se nové věci učíme většinou venku, ne moc na měkko (smích) Místní tělocvičny nejsou moc vstřícné s půjčováním vybavení.

Na co jste pyšní za dosavadní éru?

Asi na to, že vůbec existujeme, a nějak se rozvíjíme dopředu. Nejvíce jsme pyšní na zmiňované video Escape Familly 2012. A jen bych dodal, že v parkouru, je každá nově překonaná překážka velký úspěch.

Co plánujete do budoucna?

Určitě další kvalitní videa, která budou naše fanoušky bavit! Účast v hudebním videoklipu, různá vystoupení a časem rozjet třeba i e-shop s našimi věcmi… 🙂

Zde můžete vidět video od kluků, které bylo v rozhovoru zmiňované. Snad se Vám bude líbit 🙂

 

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *