České hudební hvězdy vystoupí na Sázavafestu

Sázavafest 2013 přiláká nejen nespočet zahraničních kapel, ale také hvězdy české hudební scény. A to jak nováčky tak i zkušen a známé kapely.

Sázavafest 2013 přiláká nejen nespočet zahraničních kapel, ale také hvězdy české hudební scény. A to jak nováčky tak i zkušen a známé kapely.První z nich je kapela Portless. Kapela, která ve svém středu má bývalého člena Support Lesbiens, Kryštofa Michala. Proč skončila kapela Support Lesbiens a další otázky jsou však minulostí. Kryštof Michal se nevzdal a založil nový projekt, který v podstatě vychází ze „supPORTLESSbiens“. Kapela se stala hlavní tváří marketingové kampaně firmy Škoda, a to v kampani na novou Škodu Octavia. Píseň pro tuto kampaň se jmenuje New ride.

Dalším z českých interpretů, kteří na Sázavafestu vystoupí, bude oblíbený písničkář a scénárista Ondřej Ládek alias Xindl X. Určitě si tedy přijdou na své fanoušci hitů jako Anděl, Štědrý večer nebo Chemie.

Loňský rok kapela UDG, která první srpnový týden ve Světlé nad Sázavou vystoupí, měla velký úspěch. Kapela z Ústí nad Labem představila v říjnu 2012 nové album, které se jmenuje Akrobat. Fanoušci se ale mohou těšit i na Hvězdáře nebo Motýla, starší písně této partičky.

Oblíbená kapela z Plzně, Mandrage, se bude také Sázavafestu 2013 účastnit. Tato kapela se lehce odmlčela, pracuje totiž na nových písních. Kluci ale jistě nezapomenou zahrát i Hledá se žena, Františkovy lázně nebo Šrouby a matice.

Jako poslední kapelu této vlny představíme klasiku české hudební scény. Již v roce 1982 se dala dohromady česká punk-rocková skupina Visací zámek. Kapela je právem považována za nejstarší českou punkovou legendu, hraje stále v původní, čtvrt století staré sestavě. Zejména v počátcích svojí tvorby silně ovlivnila zvuk celé jedné generace kapel a názory celé jedné generace posluchačů. V tomto trendu také pokračuje a fanoušci si jistě hity jako Známka punku a Prezident (je buzna) velmi užijí.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *