Motokárový šampionát startuje už v neděli!

V KartAréně HB odstartuje v neděli 3. února druhý ročník Havlíčkobrodského motokárového šampionátu.

V KartAréně HB odstartuje v neděli 3. února druhý ročník Havlíčkobrodského motokárového šampionátu.

Po úspěšném prvním ročníku, do kterého se v sedmi závodech zapojilo téměř třicet závodníků z řad mužů i žen, připravili organizátoři šampionát i letos. V plánu je deset závodů a závodníci se kromě bodů do celkového hodnocení poperou i o hodnotné ceny od sponzorů a partnerů.

„Opět jsme na dráze udělali několik úprav, tentokrát jde však spíše o kosmetické úpravy,“ prozrazuje organizátor Michal Prášek a naráží tak na loňskou sezónu, kdy se několikrát měnila celé trať. V polovině roku dokonce v bývalé výrobní hale Plastimatu přibyl i nadjezd. Loňský ročník ovládl s přehledem Patrik Bláha, letošní sezóna bude podle organizátorů vyrovnanější. „Pro letošní rok jsme po konzultacích se závodníky připravili nový bodový systém, který by měl být spravedlivější a udělat soutěž zajímavější. Ze závodu neodejde nikdo s prázdnou,“ doplňuje Prášek.

Nedělní závody odstartují ve 13 hodin měřenými tréninkovými rozjížďkami, potom bude následovat turnajový pavouk až do finále. „Závody jsou opravdu pro všechny, proto zveme muže i ženy, děti i dospělé, prostě všechny, kteří si chtějí trošičku rozproudit adrenalin,“ uzavírá Prášek.

Partnerem závodů je Město Havlíčkův Brod, mediálním partnerem je Kulturní magazín Zoom.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *