Američtí Skinny Molly míří do havlíčkobrodského Klubu OKO!

Havlíčkobrodský podzimní seriál Golden_eye.hb míří do svého finále. Po energických koncertech Miloše Meiera, Framus Five a Supergroup.cz zavítá do Klubu OKO v pátek 2. listopadu americká jižanská kapela Skinny Molly. Půjde o jejich vůbec první koncert na Vysočině!

„Jižanský název kapely přímo odkazuje na příslušnost a provázanost se známou floridskou líhní největších legend jižanského rocku (Lynyrd Skynyrd, Blackfoot či Molly Hatchet). Skinny Molly založil v roce 2004 kytarista, zpěvák a skladatel Mike Estes, který část devadesátých let prožil v Lynyrd Skynyrd, kde se podílel mimo jiné na vzniku akustického alba Endangered Species,“ láká na koncert organizátor celé podzimní série Petr Kletečka. Vlastní tvorba Skinny Molly obohatila jižnaskou odnož rocku o tři studiová alba: No Good Deed (2009), Haywire Riot (2013) a Here for a Good Time (2014). Koncertní setlist slibuje vedle vlastních skladeb také erbovní jižanskou hymnu Sweet Home Alabama či ikonickou skladbu Lynyrd Skynyrd Free Bird. Jako host s kapelou vystoupí výtečný český kytarista Pavel Marcel.

Předskokanem americké skupiny bude kapela Pumpa. „Legendární pražská kapela v čele se zakladatelem Michalem Němečkem zahraje nejlepší skladby ze svého jižanského repertoáru, jako jsou O tom to může bejt, Tak tradá!, Hodim si lano nebo Volný styl Repertoár Pumpy je inspirován hudbou Lynyrd Skynyrd, ZZ TOP, Johnnyho Wintera, AC/DC…. O přetrvávajícím zájmu fanoušků svědčí fakt, že v předloňském roce Pumpa posbírala nejvíc hlasů v soutěži organizované rádiem BEAT o předskokana pražského koncertu elektrikářů ze Sydney. Pamětníci si zřejmě vzpomenou na první (a do loňského roku poslední) vystoupení Pumpy v Havlíčkově Brodě v programu soutěžní přehlídky Rocková Vysočina v KD Ostrov (1986),“ doplnil Kletečka. Celý večer i seriál Golden_eye.hb uzavře skupina Traffic Jam.

Program posledního koncertu série Golden_eye.hb:
20:00 Pumpa
21:30 Skinny Molly
23:30 Traffic Jam

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *