Říjen ve znamení fotografie – veletrh FOTOEXPO 2018

Provětrejte fotoaparáty a přijďte si zafotit, objevit aktuální trendy, rozšířit si obzory, získat nové kontakty či se pobavit na šestý ročník veletrhu a festivalu současné fotografie FOTOEXPO 2018, který se uskuteční dne 20. 10. 2018 již tradičně v prostorách Národního domu na Vinohradech v Praze!

Můžete se osobně setkat s fotografickými osobnostmi, které se s Vámi podělí o své zkušenosti na různorodých workshopech, besedách a seminářích. Lídři z oboru fotografické techniky, příslušenství a tisku Vám představí to nejzajímavější ze svého aktuálního portfolia. Hledáčky svých fotoaparátů zamíříte na půvabné fotomodelky pózující na tematických lokacích a zúčastníte se volby nejkrásnější fotomodelky v soutěži MISS FOTO.

Novinkou letošního doprovodného programu bude sekce cestovatelské fotografie, v rámci které se uskuteční přednášky cestovatelů o poutavých místech naší planety. Těšte se na zajímavé příběhy a jedinečné fotografie.

Soutěž FOTOTALENT 2018
Umíte se na svět dívat očima fotografa a baví Vás výzvy? Ať už hledáte inspiraci v přírodě, lidech nebo technických věcech, Vaše fotografické schopnosti prověříme v rámci třech zajímavých témat:

1. Krása hor
Hory zahalené v mlze nebo v paprscích světla, za ranního rozbřesku nebo naopak při západu slunce, mírné kopce, strmá skaliska či hrozivě vyhlížející štíty velehor. To vše dává pocit monumentálnosti a něčeho vyššího. Skoro jako byste se sami stali součástí pomyslného nebe. Zachyťte krásu hor a zprostředkujte ten úžasný zážitek.

2. Umělecký akt
Ženské či mužské tělo je inspirací mnoha fotografů a často i prvním důvodem proč vzít do ruky fotoaparát. Ladné křivky, hra světla a stínu a rozmanitost lidských siluet dávají nepřeberné množství možností pro kreativitu a fantazii.

3. Opuštěné budovy
Zub času na nich nechal svůj otisk. Důvody proč jsou prázdné a opuštěné jsou různé. A možná právě ono tajemství je to, co je na nich fascinující. Popusťte uzdu své fantazii a zaznamenejte příběhy opuštěných budov. Možností ztvárnění je mnoho.

Jste kreativní? Máte talent? Předveďte se! Nejpozději do 15. 9. 2018 můžete fotit a posílat své unikátní snímky na e-mail fototalent@terinvest.com.

Ke snímku je nutné dodat název snímku, místo pořízení fotografie, zvolené téma, jméno a příjmení autora, telefonické a korespondenční spojení. O nejlepší fotografii každé kategorie rozhodne odborná porota.

Vyhlášení výsledků soutěže a předání hodnotných cen proběhne na veletrhu FOTOEXPO 2018.

Buďte v obraze a sledujte aktuality veletrhu FOTOEXPO na www.fotoexpo.cz.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *