Sametovej November Weekend přinese hned dvě stage

Nejen koncerty mnoha kapel, ale i přednáška nebo sbírka na dobrou věc. Pátý ročník November Weekendu má letos významné datum, 17. listopad. Zahraje Pio Squad nebo slovenští Landless.

„Jelikož letošní ročník připadl na termín 17. listopadu, řekl jsem si, že by bylo vhodné připomenout si, co se v roce 1989 odehrávalo. Mnozí z nás jsme tento historický moment nezažili, a proto by bylo milé udržet paměť při vědomí a nezapomínat. Možná by ani náš festival a mnoho dalších krásných věcí bez tohoto převratu jednoduše neexistovalo,“ řekl pořadatel festivalu Rosťa Šíma. Přednáška o sametové revoluci povede Aleš Říman a zahájí tím celý program v sedm hodin večer na baru klubu OKO.

Další novinou oproti minulým ročníkům jsou dvě stage. První stage se jmenuje Havlíček, nese tak název po brodském spisovateli Karlu Havlíčku Borovském. Najdete ji v hlavním sále. Druhá stage bude letos určená pro akustické koncerty. Zahrají si tu brodští Highstreet Hooligans, Skywalker, Pio Squad, Just for being a pokračovat budou dva dj sety od DJ ION a LE DISQUAIRE. Program naváže na sametovou přednášku na baru. Programu na hlavním podiu se zhostí Chasing Christy, slovenští Landless, Skywalker, Memento Mori, Unravel a hlavně headlineři festivalu Pio Squad.

Jako každý rok festival spolupracuje s organizací Show Your Help, která nedávno začala vybírat na nový projekt. Finanční pomoc je pro malou Viktorku, která svádí těžký boj s nemocí SMA (spinální muskulární atrofie), v současnosti nevyléčitelným genetickým onemocněním, které způsobuje svalovou slabost. Tělo postižené SMA postihuje všechny kosterní svaly, postupně ztrácí schopnost pohybu a v pozdějších stádiích dochází ke ztrátě schopnosti polykat a samostatně dýchat. „Viktorka měla to štěstí, že se dostala do speciálního programu pro zahraniční pacienty v Belgii. Doživotní léčba spočívá v aplikaci injekcí do bederní páteře přímo do mozkomíšního moku, přičemž cena jedné injekce přesahuje 3 miliony korun. Čtyři má již za sebou a v první fázi je nutné aplikovat sedm injekcí během jednoho roku, následně jednu ročně. Samotné injekce v tuto chvíli platit nemusí, pouze náklady spojené s léčbou, které jsou i tak velmi vysoké,“ řekl o projektu Rosťa Šíma. Během festivalu budě možné přispět do speciální kasičky, stejně tak můžete pomoci a přispět i na transparentní účet 2501103568/2010.

Lístky na November Weekend si můžete koupit přes portál Go Out, stejně tak je možné zaplatit i na místě. Vstupenky seženete i v kamenných obchodech, Šipka v Havlíčkově Brodě nebo ve Snowbitch v Jihlavě. Cena v předprodeji je 150 korun, na místě 180 korun.

Lucie Ješátková

 

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *