Svět(láá…) fest se stěhuje od řeky na kopec

Třetí ročník hudebního festivalu Svět(láá…) fest se měl konat v sobotu 8.června na fotbalovém stadionu ve Světlé nad Sázavou. Bohužel počasí i zde udělalo nepořádek.

Třetí ročník hudebního festivalu Svět(láá…) fest se měl konat v sobotu 8.června na fotbalovém stadionu ve Světlé nad Sázavou. Bohužel počasí i zde udělalo nepořádek.

Vzhledem k příznivému počasí posledních dní se organizátoři Svět(láá…) festu rozhodli, že festival přestěhují do areálu průmyslové zóny u Věznice ve Světlé nad Sázavou. Důvod je jednoduchý. „Fotbalový stadion je nedaleko řeky Sázavy a říčky Sázavky. Areál je však velmi podmáčený, především z důvodu velkého množství srážek za poslední dny. Podobně jsou na tom i příjezdové cesty. A protože by hrozilo zničení travnaté plochy a všech příjezdových cest, rozhodli jsme se k tomuto roku.“ Popisuje Petr Domkář, hlavní organizátor akce.

Organizátorům také jde o zdraví účastníků a fanoušků dobré hudby. „V tak mokrém prostředí by klidně mohlo dojít k jakýmkoliv problémům, především by mohlo dojít ke zranění účastníků. Ten kdo někdy po mokré trávě ví, že uklouznutí je otázkou několika sekund, a tomu jsme se také chtěli vyhnout. A to nezmiňuji stanové městečko, které by bylo celé pod vodou.“ Pokračuje Domkář.

Organizátoři nechtěli festival zrušit a zklamat také své fanoušky. A tak je tento výsledek dobrým řešením. Aspoň to si myslí Domkář: „Samozřejmě, že těch variant, kam festival přesunout, bylo hodně. Tato se nám ale zdála nejschůdnější. Doufáme, že fanoušky tímto krokem neodradíme, a že jich přijde co nejvíce.“

 

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *