Rockové i punkové legendy se objeví letos v Přibyslavi

A to na festivalu Rebel Šatlava fest, který se bude konat 1.června v Přibyslavi v areálu pod zámkem. Kapely Arakain a Visací zámek to na pódiu jistě pořádně rozjedou.

A to na festivalu Rebel Šatlava fest, který se bude konat 1.června v Přibyslavi v areálu pod zámkem. Kapely Arakain a Visací zámek to na pódiu jistě pořádně rozjedou.

Arakain je česká metalová kapela, která byla založena v roce 1982 z původní kapely Apad, jejímž zpěvákem byl Aleš Brichta. Ten se stal frontmanem kapely Arakain a byl jím až do roku 2002. Po jeho odchodu z kapely jej nahradil Petr Kolář a nakonec od roku 2005 pak Jan Toužimský.

Vznik Arakainu se datuje na jaro 1982. Všichni členové Arakainu byli ze začátku ovlivněni kapelami jako Iron MaidenJudas PriestSaxon a dalšími příslušníky Nové vlny britského heavy metalu. Svůj první koncert odehráli v Kulturním domě Cíl v Praze 10. Jako host se skupinou zpívala také Lucie Bílá. V roce 1987 Arakain poprvé vyprodává velký sál Lucerny.  Kapela má ve své tvorbě velké množství alb. Thrash The Trash, Salto Mortale, S.O.S.,  Metalmorfoza nebo Homo Sapiens..? jsou jen některá alba, která za dlouho historii Arakainu vyšla.

 

 

 

 

 

 

 

Visací zámek je punk rocková skupina, která působí na české hudební scéně již od roku 1982. Kapela hraje stále v původní, čtvrt století staré, sestavě. Zejména v počátcích svojí tvorby silně ovlivnila zvuk celé jedné generace kapel a názory celé jedné generace posluchačů. V současné době se kapela vrací k punkovým kořenům a snaží se získat přízeň další generace fanoušků a fanynek například hitem a videoklipem Známka punku.

Při koncertech kapely bývají provolávána hesla „Punk’s not dead, vy volové“ či úprava hesla „Punk’s not dead“ na „Punk’s not sweet“, která se stala pro kapelu tradičními. Visací zámek natočil nejedno úspěšné album. Jejich debut Visací zámek, nebo CD Punk! či Traktor jsou u fanoušků velmi oblíbené. 

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *