Druhý ročník Urban Art Festivalu oživí ulice Havlíčkova Brodu!

Urban Art Festival 2016 se bude konat od 26. do 28. srpna v centru Havlíčkova Brodu. Akce představí zajímavá jména ze světa pouličního a vizuálního umění. Umělci budou vytvářet malby a instalace přímo v ulicích města a oživí tak veřejný prostor.

Urban Art Festival 2016 se bude konat od 26. do 28. srpna v centru Havlíčkova Brodu. Akce představí zajímavá jména ze světa pouličního a vizuálního umění. Umělci budou vytvářet malby a instalace přímo v ulicích města a oživí tak veřejný prostor.

Festival nabídne během tří dnů také bohatý doprovodný program plný tance, hudby, workshopů jógy, vynikajícího jídla a pití v parku Budoucnost. Urban Art festival představuje unikátní koncept kulturní multižánrové přehlídky, která nemá na Havlíčkobrodsku obdoby.

“Nultý ročník Urban Art Festival v roce 2015 se konal v podchodě na Masarykově ulici v Havlíčkově Brodě. Umělecké ztvárnění mělo kladný ohlas široké veřejnosti všech věkových kategorií. Letošní ročník chce být zase o něco barevnější. Jednoduše chceme zprostředkovat našim spoluobčanům netradiční kulturní zážitek,” říká hlavní produkční festivalu Aneta Jarošová.

Heslo “barevnost” se táhne jako tenká červená nitka celým programem. Urban Art Festival nabídne tuzemská progresivní jména z moderního výtvarného žánru street art a poskytne prostor pro tvořivé umělce, aby změnili šedivá místa v Havlíčkově Brodě do zbrusu nové pestrobarevné podoby. Díky jejich dílům se vdechne život do dosud nezajímavých a chátrajících prostorů ve městě. V rámci programu festivalu vzniknou autorské malby a instalace, které budou veřejný prostor oživo-vat i po skončení programu festivalu.

Vedle fascinujícího procesu přetváření veřejného prostranství přímo před zraky obyvatel Havlíčkova Brodu nabídne Urban Art Festival další kulturní zážitky. Středobodem festivalu bude prostorné volnočasové centrum v parku Budoucnost.

“Připravili jsme takové taháky, jako jsou dopolední jóga, hudební program, lanové centrum, Kendamo workshop, kresby portrétů návštěvníků, pletení na stromy, piknikové centrum, bohaté občerstvení a mnoho dalšího,” přibližuje Aneta Jarošová.

První den festivalu zahájí v pátek slavnostně promítání nového filmu Girl Power o ženské komunitě ve světě graffiti. Zbytek pátečního večera pak roztančí inovativní DJs NodeM a Aiffel v klubu Oko.

V sobotu večer oživne před klubem Oko fasáda živou improvizační technikou tagtool. Před zraky všech návštěvníků proběhne také akční malba předních českých street artových umělců. Po celé dva dny bude prostory Oka zdobit výstava obrazů umělce Luděkeim, doprovázená unikátními di-gitální instalace od Jakuba Tajovského.

Hudební program sobotního večera zahájí break dance skupina Soul of Dancers, která rozehřeje publikum pro hlavní interprety noci MC Gey a DJ Fatte. Poté se otevře pódium všem MCs z ulice, kteří budou chtít předvést svoje freestylové rapové dovednosti. Na noční afterparty se objeví Memento Mori, DJs Ionizator a Zahy se svojí urban music.

Urban Art Festival se snaží obnovit a osvěžit kulturní i společenský život v Havlíčkově Brodě a oživit veřejný městský prostor.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *