Ptali jsme se Diptherie

Přečtěte si rozhovor se skupinou Diptherie!

Přečtěte si rozhovor se skupinou Diptherie!

Čauko chlapi, na internetu kolují zvěsti, že se u vás chystá další EP!! Co je na tom pravdy? A kdy hodláte nový matroš vypustit mezi lidi??
Zdravíme čtenáře, ano plán byl jasný – vypustit v roce 2015 do světa další EP, nový materiál jsme nahráli koncem roku 2014 a k vydání mělo dojít začátkem léta. Na popud různých internetových spekulantů, kteří začali avizovat regulérní album, jsme se rozhodli dohrát ještě 3-4 songy a vydat to jako déle hrající EP, split, nebo rovnou album, ale to se ještě doladí.

Půjde o vaše druhé EP za sebou … mohu se zeptat, proč dáváte přednost Epíčku před klasickým CD?
EP je vděčný formát, dá se složit za menší časový úsek než regulérní deska. Na album potřebuješ dva roky, EP složíš za rok i s nahráním a vydáním.

Taková klasická otázečka … podpoříte nové Epíčko také nějakým videoklipem?Videoklip plánujeme, máme jasno do kterého songu, uvidíme podle financí, jestli vypustíme jeden, nebo jich bude víc.

Ještě k těm videoklipů … poslední videoklip jste vydali ke skladbě Public Enemy.. pokud se nepletu videoklip je složen se záznamů z vaše Evropského tour, které jste odehráli společně s kapelou BeastWithinTheSound… jak se povedlo celé tour?
Tour dopadlo nad očekávání dobře a to nejen ve smyslu nádherných míst, lidí a koncertů, ale představte si18tidenní výlet po 12 zemích Evropy s bandou 13 lidí, jak to asi mohlo dopadnout? Jedna dlouhá nekončící párty. Některé kluby a návštěvnost trochu bída, jinde zas plno, ale s alkoprtnery z BWTS jsme si dovezli v každém případě spoustu vzpomínek a dobré nálady na dlouho dopředu.

Pro vaší kapelu to už není nic zvláštního, že jezdíte hrát i za hranice… nemohu se nezeptat, jak se vám to povedlo? Nebo máte prostě jen štěstí a vždy přijde nějaká zajímavá nabídka?
Buď se dostane nabídka, nebo se jede na výměnu, anebo na vlastní pěst. Nejlepší je samosebou první varianta. Důležité jsou kontakty, které přinese čas a vzájemná spolupráce kapel.

Dost by mě také zajímalo jaké to je odjet takové tour? Hodně lidí si určitě řekne, že na tom nic není…ale určitě to bude pořádný zápřah co?
Vyčerpávající zápřah jsou dlouhé přejezdy, kdy sedíš a paříš x hodin v dodávce mezi hranicemi, městy, nebo na trajektu, jinak je to radost a záleží jen na tobě, jak to uchopíš. Není nám ještě tolik, abychom pár dní nezvládli spaní ve spacáku na zemi, nebo na pláži atd. Jak se říká, metal není procházka růžovou zahradou, ale tu zahradu si můžeš vybarvit, jak chceš.

Není žádným tajemstvím, že spolupracujete s agentůrou HARD BONES PRODUCTION, která je vlastně vaším vydavatelem, můžete prozradit, jak tato spolupráce probíhá a jak jste s ní spokojení?
Našim momentálním vydavatelem je Ossi z L´Inphantile Collective u kterého vyšla všechna CD. Karlos z Hard Bones je našim dobrým kamarádem a zásobovačem v Modré Vopici. Diskuse s ním na toto téma již proběhla, ale není zatím ujasněno, v jaké je to fázi.

Každým rokem hrajte na hodně zajímavých českých festivalech… co je pro vás u nás takový Top festival? A na které festival byste se opět rádi podívali?
Top festivaly jsou jasný: BrutalAssualt, ObsceneExtreme, co se zaměření stylu týče, ze Slovenska pak Gothoom festival. Taky se těšíme, že si letos zahrajeme na Fajtfestu, Czechdeath festu a v neposlední řadě Fekal party. Velmi milá překvapení jsou festivaly kamarádů z AnimeTorment a jejich Deathcoffepárty a Matyho Crossfest. Na obou festivalech panuje rodinná přátelská atmosféra, spousta známých z kapel a fans a celkově pohoda.

Jakmile vydáte nové EP… vyrazíte opět na nějaké turné? Nebo dáte přednost odpočinku?
Rádi zas někam vyrazíme, odpočívat se dá v hrobě. Zatím se teď, po větší akci na Slovensku s kapelou Konfront, soustředíme na práci na novém materiálu. Pomalu ale už zase šilháme po zahraničí.

Závěrem je něco co byste chtěli vzkázat svým fans?
Děkujeme za podporu na koncertech i při nákupu merche. Společná pařba a sdílená energie na koncertech je k nezaplacení. Díky prodeji merche máme zase na provoz kapely (tzn. „drogey“). Do budoucna se máte určitě na co těšit a máte na tom svůj velký podíl.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *