Brod bude žít jazzem, blíží se FESTJAZZ 2014!

Výjimeční hosté a špičky domácí i zahraniční jazzové scény se v listopadu už po třetí sejdou v Havlíčkově Brodě, kde se uskuteční FESTJAZZ 2014!

Výjimeční hosté a špičky domácí i zahraniční jazzové scény se v listopadu už po třetí sejdou v Havlíčkově Brodě, kde se uskuteční FESTJAZZ 2014!

“Jedinečná jazzová show diváky nadchne, Havlíčkův Brod má konečně velký hudební festival,” říká umělecký ředitel festivalu Martin Petrák. Vrchol prestižního hudebního festivalu FESTJAZZ 2014 tvoří mimořádné koncerty legend jazzu: fenomenální slovenský jazzový vokalista Peter Lipa – 22. listopadu, přední jazzový klavírista, skladatel a bandleader Milan Svoboda – 15. listopadu, novou našlapanou desku představí první dáma českého jazzu Jana Koubková – 16. listopadu a vzácné vystoupení jednoho z nejvlivnějších jazzových pianistů Karla Růžičky uslyšíte 20. listopadu.

Horké jazzové novinky letos reprezentuje zbrusu nová sestava dramaturga festivalu Jana Kellera Seven Incidents – 20. listopadu, pod vedením trumpetistky Štěpánky Balcarové úžasní českopolští Inner Spaces – 22. listopadu a vítěz prestižní mezinárodní soutěže Vokal Total 2014 v rakouském Grazu Skety – 21. listopadu.

Dále se představí soubory, které patří mezi přední jazzové značky. Jsou to Blues Bond 21.listopadu a Big Band Vyšší odborné školy při Konzervatoři Jaroslava Ježka 15.listopadu. Festival roztančí 14.listopadu rezidentní jazzoví DJ’s Rádia 1 Mr.Ultrafino a Dj Mikuláš s projektem Funkopolis.

Mezi novinky festivalu patří FESTJam session 19.listopadu pro muzinkanty a milovníky jazzu na Vysočině.

K festivalu neodmyslitelně patří festivalová také kavárna FESTJAZZ caffé. Festivalový bar je vřelým a přátelským místem, kde se umělci a milovníci hudby mohou setkávat a společně vychutnávat jazz, dobré jídlo a vynikající kávu. FESTJAZZ caffé otevírá vždy hodinu před začátkem koncertu.

Havlíčkův Brod se třetího ročníku prestižního hudebního festivalu FESTJAZZ dočkal především díky úsilí člena České filharmonie, pořadatele a uměleckého ředitele Martina Petráka a jeho kolegů. Ti se společně zasloužili o získání vynikajících jazzových umělců a finančních podpor partnerů. Tak dali vzniknout festivalu, který nemá na Vysočině obdoby.

Dramaturgie sedmi večerů nabízí na 50 účinkujících, 11 projektů, z toho 6 koncertů, 4 after párty a 1 jam session. “Hudební festival FESTJAZZ 2014 je událost, na kterou se dlouho čekalo,” říká umělecký ředitel Martin Petrák.

Podrobné informace o programu najdete na www.festjazz.cz

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *