Rok 2014 rokem Vypsané fiXy!

Dvacet let na pódiu, nové album, velké jarní a podzimní turné, ale i konkurz na nového basáka – to všechno se v roce 2014 děje a bude dít pardubické kapele Vypsaná fiXa. Kapela dorazí i na Vysočinu!

Dvacet let na pódiu, nové album, velké jarní a podzimní turné, ale i konkurz na nového basáka – to všechno se v roce 2014 děje a bude dít pardubické kapele Vypsaná fiXa. Kapela dorazí i na Vysočinu!

Je jasné, že i po dvaceti letech hraní pardubické Vypsané fiXe náplň nevysychá. Ba naopak. Pánové dokazují, že čas jim přeje a slogan „zrát jako víno“ zde platí bezesporu. Důkazem je i další, v pořadí již sedmé, studiové album – Krásný smutný den, které vyjde v pátek 7. března. Vydáním alba kapela zároveň odpálí své jarní turné nazvané Ve vzduchu je jaro.

Na nové album se kapela poctivě připravovala již loňský říjen, kdy ve studiu na sečské přehradě vypilovala písně, které na desce budou. Samotné nahrávání probíhá právě v těchto dnech v pražském studiu Jámor. „Celé to bude víc syrovější, naturálnější. Trochu návrat do našich začátků. I možná proto jsme se rozhodli pro producenta Ondru Ježka, který má přesně pro tenhle styl to správné cítění,“ říká zpěvák Márdi. Kapela bude ve studiu ještě týden. Po lehké pauze se vrhne na mix a finální znění. „Chceme být zhruba v půlce února se vším hotoví, protože pak se deska pustí do výroby a my se musíme ještě věnovat přípravám k turné. Těch dvacet let chceme samozřejmě oslavit s našimi fanoušky a jak jinak než deskou a hromadou koncertů,“ pokračuje Márdi. „Bohužel řešíme i problém, který nastal s rozhodnutím našeho basáka Mejna odejít z kapely. Je to pro náš všechny velkej smutek, i když jsme to věděli již dlouho. Mejn s námi nahraje ještě nové album a dokonce nám nafotil i nové promofotky, ale faktem zůstává, že hledáme náhradu. Což nebude jednoduchý.“

Rok 2014 bude pro fiXu hlavně ve znamení koncertů. Jarní turné vystřídají letní festivaly, kde kapela slibuje i překvapení, ale zatím ho nechce zveřejňovat. Hlavní turné k dvaceti letům kapely pak proběhne na podzim a vyvrcholí předvánočním koncertem ve velkém sále pražské Lucerny.

Termín zastávky turné VE VZDUCHU JE JARO v Chotěboři – 28.3. – Hotel Fantazie

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *