Bernard fest letos přivítá Wohnouty i Lucii Bílou

Páteční program Bernard festu, který se bude konat 21. a 22. června, bude mít dva vrcholy. A to vystoupení Lucie Bílé a kapely Wohnout.

Páteční program Bernard festu, který se bude konat 21. a 22. června, bude mít dva vrcholy. A to vystoupení Lucie Bílé a kapely Wohnout.

O Lucii Bílé toho bylo napsáno a řečeno mnoho. Vlastním jménem Hana Zaňáková je největší hvězdou české populární hudby. První hudební zkušenosti získala například v kapelách Arakain nebo Vitacit. V 80. letech Lucie Bílá chodila s dětskou hvězdou Tomášem Holým. Jejich vztah ukončila Tomášova nehoda a jeho následné úmrtí. Na své heavy-thrash metalové kořeny Lucie nezapomíná. Každých pět let na výročních koncertech Arakainu s ním znovu vystupuje. Lucii ale nejvíce proslavil hit Neposlušné tenisky. A samozřejmě také série muzikálů, ve kterých vystupovala. Například Les Misérables, Krysař, Johanka z Arku, nebo velmi známý Dracula.

Také kapelu Wohnout netřeba představovat. Wohnout je česká hudební skupina z Prahy a okolí. Tvoří ji bratrská dvojice Jana a Matěje Homolových (oba kytara a zpěv), baskytarista Jiří Zemánek a bubeník Zdeněk (Fenek) Steiner. Vznikla v roce 1996, ale do širšího povědomí se dostala v roce 1998, kdy dělala předkapelu při turné skupiny Lucie, Žlutého psa a americké The Offspring v Praze. Za sebou má například alba Zlý noty na večeři (2000), Pedro se vrací (2002), Rande s panem Bendou (2004) nebo Nevydáno(2005). Jedním z těch nejznámějších je to z roku 2006, které nese název Polib si dědu, a na kterém hostují i členové finské skupiny Waltari.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *