Dvacátý třetí ročník festivalu STOCK DOBROHOSTOV!

Festival v Dobrohostově je od svého založení především přehlídkou regionálních kapel a je tradiční příležitostí k dobré zábavě. V desetihodinovém programu se představí šest kapel.

V hlavním čase sobotního programu vystoupí legendární MORAVA. Kapela původem z Třebíče v loňském roce oslavila třicet let na scéně. Morava má na kontě přes tisíc koncertů včetně vyprodané Lucerny. Před pár týdny Morava vydala výtečné album s názvem Černobílá, čímž se počet studiových alb kapely ustálil na čísle osm. Značnou vzpruhou pro kapelu byl nedávný návrat původního zpěváka Františka Fany Petrička, který se do kapely vrátil po sedmileté pauze. Můžeme očekávat největší hity kapely (Morava, Sblížení) i skladby z nového CD. V jak skvělé formě kapela v současnosti hraje jsme se mohli přesvědčit v loňském ročníku festivalu. Hlavní sobotní program doplní pět dalších regionálních kapel.

Program:
18.00 FORTUNA (Havlíčkův Brod)
19.30 E.M.I.L. (Havlíčkův Brod)
21.00 MORAVA (Jihlava)
22.30 VOSA (Přibyslav)
24.00 BASS (Havlíčkův Brod)
01.30 OZZY OSBOURNE CZECH REVIVAL (Havlíčkův Brod)

Stejně jako v posledních třech letech je program rozšířen o další festivalový den. V pátek 17. srpna 2018 v hlavním čase zanechá v Dobrohostově svůj legendární otisk benešovský KEKS. Komu by se na první dobrou nevybavily hity jako To se mi líbí, Víš či Proč holky pláčou? Kapelu v roce 1981 založili charismatický frontman Štěpán Kojan společně s klávesákem Petrem Dudíkem a dodnes jsou výhradními autory skladeb. V roce 2011 Keks oslavil třicet let na hudební scéně vyprodaným koncertem ve velkém sále pražské Lucerny. Na letním parketu v Dobrohostově Keks vystoupí poprvé! Zahajovací večírek doplní tři další regionální kapely.

Program:
19:00 JADA BAND (Havlíčkův Brod)
20:30 KEKS (Benešov)
22:30 PASIÁNS (Jindřichův Hradec)
00:30 LADY KATE (Jihlava)

V neděli 19. srpna 2018 se na letním parketu v Dobrohostově u Havlíčkova Brodu uskuteční desátý ročník Festivalu dechových hudeb DOBROHOSTOV. V šestihodinovém programu se představí čtyři velké dechové hudby. Ozdobou programu bude vystoupení kapely KRAJANKA.

KRAJANKA je dechová kapela špičkových profesionálních muzikantů z Prahy. „Repertoár jsme složili z lidových písniček ze všech krajů naší vlasti, proto i název kapely Krajanka“, vysvětluje kapelník Václav Hlaváček. Krajanka je velmi častým hostem televizních pořadů (Sejdeme se na Vlachovce, Příště u vás, Klub přátel dechovky, Vyhrávala kapela a plno dalších). Nedělní program doplní tři regionální dechové hudby.

Pro návštěvníky festivalu je zajištěn autobusový svoz z Havlíčkova Brodu (v ceně vstupenky) – odjezd ve 13:00 hodin z náměstí od budovy České spořitelny, návrat po skončení programu.

Program:
14:00 NOVÁ LESANKA (Humpolec)
15:30 REBELKA (Havlíčkův Brod)
17:00 KRAJANKA (Praha)
18:40 VYSOČINKA (Humpolec)

Jednodenní vstupenky v předprodeji a na místě od 150 Kč do 250 Kč. Dvoudenní vstupenky na páteční a sobotní program v předprodeji 300 Kč, na místě 350 Kč. Podrobné informace na webových stránkách www.stockfest.cz/vstupenky.

Předprodej vstupenek již probíhá:
– na obchodních místech
HAVLÍČKŮV BROD – Obchůdek Tulipán
HUMPOLEC – Městské kulturní a informační středisko – do mobilu na portálu www.smsticket.cz

V blízkosti parketu pořadatelé pro návštěvníky festivalu zajistí dočasné parkoviště bez poplatku. Areál letního parketu bude po dobu akce částečně zastřešen. Možnost občerstvení (festivalová krkovice, široký výběr nápojů aj.) v areálu za rozumné ceny patří k dobré tradici festivalu.

Hlavním partnerem festivalu je Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod a.s. Více informací na webových stránkách festivalu www.stockfest.cz nebo na profilu akce www.facebook.com/stockdobrohostov.

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *